خوردن این میانوعده شور از بیماری پارکینسون جلوگیری میکند
تقریباً یک میلیون آمریکایی با بیماری پارکینسون زندگی میکنند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ این رقم به ۱.۲ میلیون نفر برسد، اما تحقیقات جدید نشان داده که یک خوراکی شور بسیار خاص ممکن است به جلوگیری از این افزایش چشمگیر کمک کند.
به گفته مؤسسه ملی سالمندی، بیماری پارکینسون، که بازیگر مایکل جی فاکس به صورت عمومی با آن دست و پنجه نرم کرده است، یک اختلال عصبی دژنراتیو است که بر تواناییهای حرکتی تأثیر گذاشته و باعث لرزش و سفتی عضلات میشود و همچنین تعادل و هماهنگی را در افراد معمولاً بالای ۶۰ سال کاهش میدهد.
با افزایش سن، شیوع پارکینسون بیشتر شده و در هر دهه پس از ۶۰ سالگی میزان آن سه برابر میشود. بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی دژنراتیو پس از بیماری آلزایمر است.
در حالی که کارشناسان بر این باورند که این بیماری ناشی از عوامل ژنتیکی و محیطی است، تحقیقی که سال گذشته منتشر شد، نشان داده که ممکن است این بیماری از دستگاه گوارش آغاز شود.
محققان دریافتهاند که خوردن جلبک دریایی سرشار از آنتیاکسیدان ممکن است از این بیماری ویرانگر جلوگیری کند.
کارشناسان ثابت کردهاند که بروز بیماری پارکینسون با اشتباه تا شدن پروتئین α-سینوکلئین مرتبط است و اکنون، محققان دانشگاه نیو برانزویک دریافتهاند که یک عصاره از جلبک قهوهای به نام «Alaria esculenta» میتواند از این تبدیل جلوگیری کند. بنابراین، خوردن این جلبک دریایی ممکن است به طور بالقوه از این بیماری جلوگیری کند یا پیشرفت آن را به تأخیر بیندازد.
جلبک دریایی، که به آن سبزیجات دریایی نیز گفته میشود، اشکالی از جلبک هستند که در اقیانوس رشد میکنند. این گیاهان از نظر رنگ از قرمز تا سبز، قهوهای و سیاه متغیرند و در امتداد سواحل سنگی جهان رشد میکنند، اما بیشتر در کشورهای آسیایی مصرف میشوند.
دکتر تیری شوپن، استاد زیستشناسی دریایی و نویسنده اصلی این مطالعه، اشاره میکند که این کشف میتواند تقاضای جهانی برای جلبک دریایی را افزایش دهد.
او میگوید: «جلبک دریایی بیشتر یک داستان آسیایی است، به طوری که بیش از ۹۷٪ از تولید آن توسط چین، اندونزی، فیلیپین، جمهوری کره، ژاپن و مالزی انجام میشود. امیدواریم که با آگاهی بیشتر مردم دنیای غرب از فواید جلبکهای دریایی برای آنها و محیط زیست، شاهد ظهور این منبع در همینجا باشیم.»
برخی بر این باورند که مصرف بالای جلبک دریایی توسط ژاپنیها ممکن است یکی از دلایلی باشد که آنها بالاترین امید به زندگی را در جهان دارند.
علاوه بر اینکه جلبک دریایی میتواند به جلوگیری یا به تأخیر انداختن بیماری پارکینسون کمک کند، نشان داده شده است که این گیاه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز کاهش میدهد. جلبک دریایی غنی از ید و آنتیاکسیدانها، از سلامت تیروئید نیز حمایت میکند و میتواند بدن را از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کند.
خبر خوب اینکه جلبک دریایی میتواند از بیماری پارکینسون جلوگیری کند، و یک درمان شگفتانگیز برای این بیماری منتشر شده است. این درمان که به نام «Produodopa» یا «Foslevodopa-Foscarbidopa» شناخته میشود، یک درمان تزریقی مداوم است که برای بیماران مبتلا به پارکینسون پیشرفته که دچار تغییرات شدید در تواناییهای حرکتی خود هستند، توصیه میشود.
یک ویدیوی بسیار شگفتانگیز از مردی در بریتانیا که مبتلا به پارکینسون است و قبل و بعد از شروع این درمان چای درست میکند، به شدت در فضای مجازی وایرال شده است. «Produodopa» هنوز در ایالات متحده در دسترس نیست.