آمادهسازی عربستان برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ با رونمایی از ۱۵ ورزشگاه مدرن! (+تصاویر)
عربستان سعودی از ۱۵ ورزشگاهی که قرار است میزبان مسابقات جام جهانی ۲۰۳۴ باشند، رونمایی کرد.
عربستان سعودی در زمینه ورزشی با سرعت هرچه تمامتر به پیشرفت ادامه میدهد. این کشور میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ را بر عهده خواهد داشت و اکنون اعلام شده که مسابقات در پنج شهر عربستان سعودی برگزار میشوند و برای این منظور، ۱۵ استادیوم پیشرفته نیز ساخته خواهد شد.
با اینکه ۱۰ سال تا برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان سعودی باقی مانده این کشور هفته گذشته لیستی از پانزده استادیوم در پنج شهر این کشور را منتشر کرد که قرار است میزبانهای جام جهانی باشند.
فرمت احتمالی جام جهانی 2026: مصاف 48 تیم در 104 بازی
شهرهای میزبان جام جهانی ۵ شهر خواهند بود؛ ریاض، جده، نئوم، الخبر و ابها.
بیشترین سهم با هشت ورزشگاه در اختیار پایتخت، ریاض، است و هفت ورزشگاه در چهار شهر دیگر هم میزبان خواهند بود.
از این تعداد یازده استادیوم کاملا نوساز خواهند بود. علاوه بر هشت استادیوم در ریاض، چهار استادیوم در جده میزبانی میکنند و شهرهای خبر، ابها و نئوم هم هرکدام یک استادیوم در این تورنمنت خواهند داشت.
هر استادیوم دارای حداقل ۴۵۰۰۰ صندلی خواهد بود، از جمله ورزشگاه جدید المربع، استادیوم روشن و استادیوم ملک سلمان.
مراسم افتتاحیه و فینال در ورزشگاه ملک سلمان ریاض با ظرفیت ۹۲ هزار نفر برگزار میشود. تمام دیوارهای این استادیوم فوقپیشرفته LED خواهند بود که به مناظر خیرهکننده پایتخت و خط افق باز میشود. گروه طراحی و معماری پاپولوس کار طراحی استادیوم ۹۲۰۰۰ نفری ملک سلمان را بر عهده گرفته است.
دومین استادیوم بزرگ شهر ورزشی فهد است که ۸۰ هزار نفر ظرفیت داشته و در ریاض قرار دارد.
استادیوم دیگر شهر ریاض، استادیوم روشن، که روز گذشته عکسهای عجیبی از طراحی و معماری آن منتشر شده بود از دیگر ورزشگاههای ریاض در جام جهانی خواهد بود.
جده چهار استادیوم جدید از جمله استادیوم مرکزی جده را خواهد داشت. هر کدام از این استادیومها تلفیقی از فرهنگ و مدرنیته شهر را به نمایش خواهند گذاشت.
الخبر، ابها و نئوم نیز قرار است در این شکوه ورزشی شرکت کنند. الخبر در ورزشگاه آرامکو از مهمانان استقبال خواهد کرد، در حالی که ابها و نئوم نیز هر کدام یک ورزشگاه جدید خواهند داشت. استادیوم ۴۶۰۰۰ نفری در نئوم در امتداد ساحل دریای سرخ در ارتفاع ۳۵۰ متری از سطح زمین قرار خواهد گرفت و چشمانداز زیبایی از این شهر عظیم و دریا را ارائه میدهد. این استادیوم منحصربهفردترین استادیوم جهان خواهد بود و همانند شهر نئوم از انرژی باد و خورشید استفاده خواهد کرد و تمام حمل و نقلها در این شهر الکتریکی خواهد بود.
علاوهبراین، استادیوم نئوم فقط از طریق آسانسورهای پرسرعت و خودروهای بدون راننده قابل دسترسی خواهد بود. این استادیوم که بخشی از پروژه «The Line» عربستان برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود محسوب میشود، قرار است در مرحله یک چهارم نهایی میزبان یکی از مسابقات باشد.
عربستان تنها نامزد میزبانی از جام جهانی ۲۰۳۴ فوتبال است و میزبانی رسمی این کشور به زودی از طرف فیفا اعلام خواهد شد.
این اقدامات خلاقانه برای جام جهانی ۲۰۳۴ نه تنها اشتیاق عربستان سعودی به فوتبال و ورزش را نشان میدهد، بلکه با هدف شاهزاده بن سلمان برای سال ۲۰۳۰ همخوانی دارد. هدف شاهزاده عرب تنوع بخشیدن به اقتصاد کشور و افزایش گردشگری ورزشی در منطقه است.
جام جهانی ۲۰۳۴ قرار است پیشگام رویدادهای خارقالعاده باشد و انجام آن کار آسانی نیست. اما عربستان سعودی با ۱۵ استادیوم جدید فوق پیشرفته و امکانات جدید و منحصر به فرد، بیشک اثری ماندگار در دنیای ورزش به جا خواهد گذاشت و همه مشتاقانه در انتظارند که ببینند برنامههای عظیم این کشور چطور پیش خواهد رفت.
پانزده ورزشگاه مدرن عربستان برای جام جهانی ۲۰۲۴ به شرح زیر است:
ریاض - ورزشگاه ملک سلمان
ریاض - ورزشگاه شهر ورزشی شاهزاده فیصل بن فهد
ریاض - ورزشگاه روشن
ریاض - ورزشگاه دانشگاه ملک سعود
ریاض - ورزشگاه شهر ورزشی ملک فهد
ریاض - ورزشگاه شاهزاده محمد بن سلمان
ریاض - ورزشگاه مربع جدید
ریاض - ورزشگاه جنوب ریاض
جده - ورزشگاه شهر ورزشی ملک عبدالله
جده - ورزشگاه مرکزی جده
جده - ورزشگاه شهر اقتصادی ملک عبدالله
جده - ورزشگاه ساحلی قدیه
الخبر - ورزشگاه آرامکو
نئوم - ورزشگاه نئوم
ابها - ورزشگاه دانشگاه ملک خالد