دانشمندان کشف کردند: چرا همیشه احساس خستگی میکنیم؟
دانشمندان علت جدیدی برای خستگی مزمن کشف کردهاند که به باور آنها میتواند با ویروس کرونا ارتباط داشته باشد.
بررسیهای تازه نشان میدهد افرادی که سابقه ابتلا به بیماری کووید را داشتهاند، هفت و نیم برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سندرم خستگی مزمن (آنسفالومیلیت میالژیک) قرار دارند.
طبق نتایج یک مطالعه روی جمعیت آمریکا، از هر ۲۰ نفر که به کووید مبتلا شدهاند، یک نفر به این سندرم دچار میشود. افراد مبتلا به این وضعیت پس از انجام فعالیتهای ساده به شدت خسته میشوند، هنگام ایستادن دچار سرگیجه میگردند و حتی خواب طولانیمدت نیز قادر به رفع خستگی آنها نیست.
علاوه بر خستگی مداوم، این بیماران از اختلالات شناختی، سردرد، التهاب قلب، ضعف و دردهای عضلانی و مفصلی نیز رنج میبرند. مهمغزی یکی دیگر از نشانههای مهم این سندرم است.
دانشمندان معتقدند سندرم خستگی مزمن نتیجه واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به ویروس کرونا است. در این شرایط، بدن در برابر عفونت واکنش همهجانبه نشان میدهد و حتی پس از بهبودی از بیماری، سیستم ایمنی همچنان در حالت آمادهباش باقی میماند.
گزارشها حاکی از آن است که به دلیل شیوع گسترده کرونا، میلیونها نفر در سراسر جهان ممکن است به این سندرم مبتلا شده باشند. با این حال، درمان قطعی برای این بیماری تاکنون یافت نشده است. پزشکان تلاش میکنند علائم این سندرم را با ترکیبی از داروهای ضدافسردگی و تثبیتکننده خلقوخو در کنار روشهایی مانند فیزیوتراپی و گفتاردرمانی مدیریت کنند.
تشخیص زودهنگام و مدیریت صحیح علائم این بیماری میتواند تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی بیماران داشته باشد.