روش جدیدی برای تشخیص شدت بیماریها در کمتر از ۵ دقیقه
محققان یک دانشگاه ژاپنی حسگری را ابداع کردهاند که شدت برخی از بیماریها را در کمتر از پنج دقیقه تشخیص میدهد.
بر اساس پژوهشی که در وبسایت رسمی دانشگاه «هوکایدو» ژاپن منتشر شده، این حسگر میتواند سطوح آدنوزین تری فسفات (ATP) و لاکتات را در خون بیماران تشخیص دهد و به ارزیابی سریع شدت برخی بیماریها کمک کند.
ATP مولکولی است که در هر سلول زندهای یافت میشود و انرژی را ذخیره و حمل می کند. در گلبول های قرمز، ATP توسط یک مسیر بیوشیمیایی به نام مسیر Embden-Meyerhof تولید می شود.
این پژوهش نشان داد بیماریهای شدید مانند نارسایی چند عضوی، سپسیس و آنفلوانزا باعث کاهش میزان ATP تولید شده توسط گلبولهای قرمز میشود. بدین ترتیب، شدت این بیماریها را میتوان با نظارت بر میزان ATP و لاکتات در خون بیمار اندازهگیری کرد.
«آکیهیکو ایشیدا» شیمیدان کاربردی دانشگاه هوکایدو در این باره بیان کرد: «در سال ۲۰۱۳، همکاران ما در دانشگاه «توکوشیما» اندازهگیری سطح ATP و لاکتات خون را برای تشخیص شدت آنفولانزای حاد در بیماران پیشنهاد کردند. با این حال، روشهای کنونی برای اندازهگیری این سطوح و سایر رویکردها برای اندازهگیری شدت بیماری میتواند دست و پا گیر، طولانی یا فاقد حساسیت کافی باشند. ما میخواستیم یک آزمایش سریع و حساس ایجاد کنیم تا به پزشکان در معاینه بیمارانشان کمک کنیم.»
هدف بعدی این پژوهشگران، سادهسازی فرآیند اندازهگیری با ادغام یک روش استخراج ATP در خود تراشه است.
آنها همچنین قصد دارند سیستم حسگر خود را حتی فشردهتر کنند.