یک سریال اسرائیلی شبهاتی را در مورد «مرگ رئیسجمهور ایران و نقش موساد» ایجاد میکند
درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، چند روز پیش، وقایع سریال معروف اسرائیلی «تهران» را به ذهنها متبادر کرد و تردیدهایی را در مورد دخالت موساد در قتل اعضای حکومتی ایران در این حادثه به ناظران بازگرداند.
درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران و تعدادی از مقامات کشور در پی سانحه هوایی منجر به گمانه زنیهایی درباره دلایل واقعی این سانحه شد.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» توضیح داد که بعید است دقیقاً بفهمیم که چه اتفاقی برای بالگرد حامل رئیسجمهور و مقامات ارشد ایران ازجمله حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه افتاده است.
این گزارش نشان میدهد که سابقه مقامات ایرانی در دستکاری مکانهای سقوط بلایای هوایی، اعتماد چندانی به یافتههای آنها ایجاد نمیکند، که ناگزیر به سوالات بیشتری منجر میشود.
در راس این سؤالات این است که چگونه یک بالگرد که مقامات ارشد یک کشور بزرگ را جابجا میکند میتواند برای مدت طولانی در داخل مرزهای آن کشور ناپدید شود؟
دخالت اسرائیل
اسرائیل مقصر احتمالی است و اگرچه تلآویو این موضوع را رد میکند، موارد قبلی نیز وجود داشته که در آن مقامات کلیدی ایران را کشته است.
صرفنظر از اینکه اسرائیل نقشی در این حادثه داشته باشد، ایرانیان عادی این احتمال را رد نمیکنند که این پیامی به رهبر ایران علی خامنهای باشد مبنی بر اینکه نیروهای اسرائیلی واقعاً قادر به انجام هر کاری که میخواهند در داخل ایران کنند، هستند.
سریال «تهران»
سریال «تهران» از زمان پخش در سال ۲۰۲۰ تا به امروز که خود را برای پخش فصل چهارم آماده میکند، یکی از قدرتمندترین درامهای اسرائیل محسوب میشود.
پلتفرم اپل تیوی این سریال جنجالی را نشان میدهد که داستان یکی از ماموران سرویس اطلاعاتی اسرائیل به نام موساد را روایت میکند که برای کمک به نابودی برنامه هستهای ایران به تهران میرود.
سریالی که به حدس و گمانها دامن میزند
در حالی که این سریال معروف قابلیتهای اسرائیل را در داخل تهران به تصویر کشیده، دنبالکنندگان در ربطدادن رویدادهای اخیر به این سریال تردیدی نداشتند.
قهرمان سریال، نو سلطان، نقش یک مامور موساد ایرانیالاصل را بازی میکند و یکی از بهترین هکرهای کامپیوتری به حساب میآید، او برای نفوذ به برنامه هستهای تهران و مشارکت در یک ماموریت محرمانه و حساس برای از بین بردن آن به ایران اعزام میشود.
فارین پالیسی اشاره کرد که این توطئه تنها بر اساس خصومت بین دو کشور نیست، زیرا حدود ۱۴۰ هزار شهروند اسرائیلی که ریشه آنها به ایران بازمیگردد، و حدود ۱۰ هزار یهودی هنوز به عنوان یک اقلیت در ایران زندگی میکنند، پس از اینکه تعداد آنها در دهه ۱۹۴۰ میلادی از ۸۰ هزار نفر فراتر رفت.
این گزارش میافزاید که بسیاری از انگشتان اتهام در واقع متوجه اسرائیل بود که مسئول انفجارها یا آتشسوزیهایی است که در تاسیسات هستهای ایران رخ داده است، چیزی که اسرائیل آن را تایید یا تکذیب نکرده و این اثر نمایشی ممکن است بیننده را وادار کند که اتفاقات بین واقعیت و تخیل را نزد خود تجسم کند.