چند راهکار ساده برای جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان (+اینفوگرافیک)
سوزش معده یکی از مواردی است که برخی از روزهداران در طول ماه رمضان آن را تجربه میکنند که با چند راهکار ساده درمان شود.
یکی از مهمترین مشکلاتی که افراد در ماه مبارک رمضان با آن مواجه هستند، احساس سوزش و یا رفلاکس سر دل است که این مشکل در واقع برگشت اسید از معده به مری است.
افزایش اسید در معده خالی باعث زخم معده، سوزش سردل، ورم معده میشود.
اینفوگرافیک | توصیههایی برای جلوگیری از بروز سردرد در ساعات روزهداری
سوزش سردل ابتدا در قسمت فوقانی معده در بالای دندهها شروع شده و تا ناحیه گلو گسترش مییابد. غذاهای ادویهدار، نوشابههای گازدار و قهوه این حالتها را بدتر میکند.
ازآنجا که بروز این درد و سوزش در ایام روزه داری بسیار آزاردهنده است، رعایت برخی اصول تغذیهای صحیح برای پیشگیری و بهبود ضروری به نظر میرسد که در ادامه این مطلب به ۵ مورد از آنها اشاره کردهایم:
برای پیشگیری از بروز این مشکل روزه داران بعد از وعده سحر یا افطار بلافاصله دراز نکشید و حداقل نیم تا یک ساعت در حال نشسته باشید.
به حداقل رساندن مصرف کافئین میتواند راه حل مؤثری برای کاهش درد معده باشد، و بنابر این، چای پررنگ، قهوه و نوشابههای مشکی منابع اصلی کافئینها هستند که باید کمتر مصرف شود.
از تمرین با وزنه تا یوگا؛ مزایای روزه و ورزش در ماه مبارک رمضان
پرهیز از پرخوری خصوصاً در ماه مبارک رمضان راه حل مؤثری برای جلوگیری از سوزش معده به شمار میرود؛ به طور کلی، توصیه میشود در وعدههای غذایی، از خوردن مقدار زیادی غذا در یک زمان خودداری شود. در واقع، بهتر است به جای ۲ وعده غذای سنگین در ماه رمضان، دریافت غذا در ۳ وعده سبک تر باشد.
چهارمین توصیه، پرهیز از مصرف خوراکیهای خیلی چرب مانند دنبه، لبنیات پرچرب و فست فودهاست. در واقع، چربیها عامل شل شدن دریچه و افزایش ترشح اسید معده میشود. علاوه براین، تجزیه چربیها فشار مضاعفی به عضلات معده وارد میکند که در نتیجه مانع از هضم کامل غذا خواهد بود.
علاوه بر کاهش گوشت و لبنیات پرچرب، استفاده از روغن در تهیه غذا را نیز باید به حداقل برسانید. همچنین از افزودن زیاد ادویه نیز اجتناب کنید زیرا به مخاط گوارشی آسیب زده و عامل درد خواهد بود.
عدم دریافت غذاهای پرکالری در یک وعده میتواند به کاهش درد معده کمک کند.
افراد روزه دار با مشکل سوزش معده زیاد رو به رو میشوند و بنابر این، افرادی که دچار زخم معده یا ناراحتیهای گوارشی هستنند باید جهت روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.