«مار حلزونخوار» جدیدترین گونه مار که اتفاقی کشف شد
دانشمندان که از سال ۲۰۱۹ در پی کشف گونهای از مارها به نام «Parea hamptoni» بودند، پس از ۴ سال تلاش، بصورت اتفاقی با ماری ۶۰ سانتیمتری مواجه شدند که تاکنون نمونهاش را در هیچ کجای جهان مشاهده نکرده بودند.
این گونه جدید از مارها که به رنگ قرمز یا قهوهای مایل به زرد با سری پهن و صاف و طولی بلند هستند، حلزونخوار هستند و در منطقه وسیعی از ساندالند تا شمال شرقی هند و جنوب چین زندگی میکنند و در تعداد زیادی از گونههای مختلف تکامل یافتند.
رنگ بدن آنها در قسمت پایینی به رنگ صورتی است و طول آنها به ۶۰ سانتیمتر میرسد. نویسندگان مطالعه گفتند که نام این مار از منطقه حفاظت شده طبیعی استان «Guanyinshan» گرفته شده است، جایی که مار در آن پیدا شد. این تنها زیستگاه شناخته شده برای این مار است.
حرکت ناگهانی یک خزنده ۶۰ سانتیمتری در شب بر روی درخت توجه دانشمندان را جلب کرد و منجر به کشف جدیدترین گونه از مارها شد.
دانشمندان در این مطالعه خاطر نشان کردند که همه نمونههای گونههای جدید شبها روی شاخههای کوچک یا روی زمین در کنار یک جویبار و در جنگل و زمینهای کشاورزی در نزدیکی آن یافت شدند.
در حالیکه هر ساله صدها گونه جدید از خزندگان کشف میشود، هفته گذشته نیوزویک گزارش داد که یک گونه جدید دیگر از مارها اخیراً در جنگلهای ابری اکوادور نیز کشف شده است. مار اکوادور نوعی مار قهوه است و به افتخار طبیعت شناس و تصویرگر علمی گای تودور، مار قهوه تودور یا نینیا گیتودوری نامیده شده است.