گسترش اعتیاد به مواد مخدر در میان دانشآموزان پاکستانی
پاکستان به دلیل هممرزی با افغانستان به بزرگترین مسیر ترانزیت مواد مخدر در جهان تبدیل شده و این مسئله به شیوع گسترده مصرف مواد مخدر در سطح کشور دامن زده است، تا حدی که اعتیاد به این مواد به سن دانشآموزان رسیده است.
سازمانهایی که مسیر تولید و جابجایی مواد مخدر از افغانستان را رصد میکنند معتقدند بیشترین قاچاق مواد مخدر به جهان از طریق مرزهای آبی پاکستان به ویژه منطقه بلوچستان این کشور انجام میشود.
با این حال ترانزیت مواد از طریق پاکستان باعث شده دسترسی به آن در میان مردم این کشور بسیار آسان شده و این کشور با روند روبهافزایش اعتیاد به مواد مخدر روبرو شود.
شبکه دیاسپورای افغان در گزارشی اعلام کرد در حال حاضر حشیش شایعترین مخدر مورد استفاده در پاکستان است و در کنار آن استفاده از تریاک و هروئین نیز در حد زیادی رواج دارد.
بر اساس گزارش اکتبر ۲۰۲۲ سازمان ملل متحد، تعداد معتادان در پاکستان حدود ۷.۶ میلیون نفر است. از میان آنها، ۷۸ درصد معتادان را مردان و ۲۲ درصد را زنان تشکیل میدهند.
توزیع مواد مخدر در این کشور بهراحتی صورت میگیرد و حتی به مدارس و دانشگاهها نیز راه پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش، مشکل اعتیاد به موادمخدر در میان دانشآموزان در شهر کراچی بهشدت در حال افزایش است؛ به طوری که قبلا بیشتر مراکز بازپروری فقط دانشآموزان دبیرستانی را مداوا میکردند، اما بسیاری از آنها اکنون حتی دانشآموزان کلاس پنجم را نیز درمان میکنند.
تهدید اعتیاد به مواد مخدر در سراسر پاکستان فراگیر است و فرهنگ فراگیر مواد مخدر به چالش بزرگی برای بافت اجتماعی این کشور تبدیل شده است.
همچنین یک سازمان غیرانتفاعی میگوید بحران اعتیاد به مواد مخدر در میان کودکان ساکن پیشاور دیده شده است.
این سازمان میگوید پیشاور از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ بهتنهایی شاهد افزایش نگرانکننده اعتیاد به مواد مخدر در میان نوجوانان بود.
آمارها نشان میدهند سالانه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کودک با مراکز توانبخشی تماس میگیرند که سن آنها بین ۱۲ تا ۱۸ سال است.