دکتر سلطان الجابر با نواختن زنگ وال استریت عصر جدیدی از تامین مالی آبوهوا را آغاز کرد
دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته و رئیس منتخب کنفرانس COP28 در رویدادی منحصربهفرد که نقش محوری امارات در فرآیند اقدام بینالمللی علیه تغییرات آبوهوایی را نشان میداد، زنگ آغاز معاملات وال استریت را به صدا درآورد.
در حاشیه پانزدهمین دوره از هفته آب و هوای نیویورک ۲۰۲۳، رهبران تاثیرگذار از سراسر اکوسیستم آب و هوایی جهان - از جمله سرمایه گذاران، بنیانگذاران، مدیران عامل، کارشناسان، دیپلمات ها، فعالان و هنرمندان - از مقر بورس اوراق بهادار نزدک در میدان تایمز نیویورک بازدید کردند و به افتخار این مناسبت، آل گور معاون سابق رئیس جمهور ایالات متحده زنگ افتتاحیه وال استریت برای آب و هوا را به صدا درآورد.
دکتر سلطان الجابر، رئیس منتخب کنفرانس COP28، در جریان بازدید خود از بورس وال استریت در نیویورک (NYSE)، از جهان خواست تا برای ارائه یک چارچوب مالی جدید جهانی برای تامین مالی آب و هوا متحد شوند.
گفتنی است تامین ۴.۵ تریلیون دلار بودجه مورد نیاز برای دستیابی به اهداف فوری آب و هوایی یکی از اولویتهای اصلی اجلاس کاپ ۲۸ در امارات است.
الجابر از قلب دنیای مالی در بورس وال استریت، زنگ آغاز معاملات امروز سهشنبه ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳ را به صدا درآورد و با پیامی روشن و قاطع، آغاز دوره جدیدی از تامین مالی اقلیم را اعلام کرد.
وی گفت: اصلاح نظام مالی برای تضمین دستیابی به اهداف توافقنامه پاریس بسیار مهم است.
دکتر سلطان الجابر در مقالهای که در وبسایت «فورچون» تحت عنوان «رئیس COP28» منتشر کرده است، گفت: «در حالی که رهبران این هفته در نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرد هم میآیند، ما فوراً باید از یک طرح کاملاً تعریفشده در چارچوب اصلاحات مالی آب و هوا حمایت کنیم. ما باید بر روی شتاب اخیر ابتکار بریج تاون باربادوس، اجلاس سران فرانسه برای یک پیمان مالی جهانی جدید، و اجلاس آب و هوای آفریقا تمرکز کنیم تا اجلاس آب و هوای COP28 آینده بتواند به نتایج ملموس دست یابد.»
در تلاش برای ایجاد چنین چارچوبی، ریاست COP28 مجموعهای از گفتگوها را با گروهی از رهبران مختلف برگزار میکند تا بر روی مجموعهای از اصول در مورد چگونگی اصلاح امور مالی آب و هوا توافق کنند. اولین گفتگو در ماه آگوست با گروه تخصصی مستقل و سطح بالا در امور مالی آب و هوا برگزار شد و برخی اصول اساسی مشخص شد.
دکتر الجابر خواستار بازگرداندن فوری اعتماد به این سیستم شد، زیرا کشورهای توسعه یافته باید به تعهدات خود مبنی بر اختصاص ۱۰۰ میلیارد دلار سالانه به کشورهای در حال توسعه عمل کنند و پیشرفت خود را در راستای هدف دو برابر کردن تامین مالی صندوق خسارت سازگاری اقلیمی نشان دهند.
گفتنی است این صندوق در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP27) در شرم الشیخ در سال گذشته برای کمک به کشورهای آسیب پذیر در واکنش به بحران های مرتبط با آب و هوا ایجاد شد.
الجابر نوشت که دولتها باید با ایجاد انگیزهها و ابزارهای مناسب، پتانسیل بخش خصوصی را آزاد کنند. به نوبه خود، بخش خصوصی باید به طور فعال با دولت ها و سازمان های بین المللی برای ایجاد شرایط لازم برای سرمایه گذاری مشارکت کند.
وی افزود: ما در حال حاضر نگاهی اجمالی به آنچه ممکن است داشته ایم. به عنوان مثال، در اجلاس آب و هوای آفریقا که در اوایل ماه جاری در نایروبی برگزار شد، امارات متحده عربی یک طرح مالی ۴.۵ میلیارد دلاری را آغاز کرد که شرکای بخش خصوصی و دولتی را با دولت های آفریقایی گرد هم می آورد تا به کشف پتانسیل انرژی پاک آفریقا کمک کند.
وی همچنین تاکید کرد که اصلاح امور مالی اقلیم دشوار اما ممکن است. این با بازگرداندن اعتماد آغاز می شود که باید در مجمع عمومی سازمان ملل ادامه یابد. دکتر الجابر از همه دولت ها، مؤسسات توسعه و رهبران تجاری خواست تا از این زمان حساس پیش رو قبل از کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (COP28) برای بالا بردن جاه طلبی ها و تحقق تعهدات خود استفاده کنند.