حضور دکتر الجابر در نشست وزرای انرژی و محیط زیست اتحادیه اروپا
دکتر سلطان الجابر وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی، و رئیس منتخب کنفرانس آبوهوای سازمان ملل (کاپ ۲۸) با حضور در نشست وزرای انرژی و محیط زیست کشورهای اتحادیه اروپا به میزبانی اسپانیا در مورد برنامهها و اهداف کنفرانس کاپ ۲۸ بحث و گفتوگو کرد.
وی در این نشست گفت امارات متحده عربی جایگاه پیشرو خود را در جهان به لطف چشم انداز و دستورات رهبری این کشور مبنی بر ایجاد پلهای مشارکت و همکاری با جامعه بینالمللی به ویژه در زمینه توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی و اقدام اقلیمی به دست آورده است.
در جریان این نشست که به منظور تقویت همکاریهای موجود با اتحادیه اروپا و ایجاد حرکت لازم برای دستیابی به پیشرفت برگزار میشود، الجابر گفت که هدفش به عنوان رئیس منتخب COP28 هماهنگی تلاشهای جهانی برای مقابله با پیامدهای تغییرات آب و هوایی، تضمین امنیت غذایی، سلامت و بهداشت برای همه، دستیابی به یک گذار منطقی، تدریجی، عملی و عادلانه در بخش انرژی، و تأمین مالی آب و هوا به شیوهای در دسترس و مقرون به صرفه برای همه، به ویژه کشورهای جنوب جهانی است.
در این دیدار که با حضور مدیر کل، نماینده ویژه ریاست COP28، سفیر مجید السویدی و تعدادی از مقامات ارشد برگزار شد، الجابر بر اهمیت آماده کردن پاسخی موثر به نتایج حاصل از ارزیابی پیشرفت های حاصل شده در اجرای اهداف توافقنامه پاریس، و نیاز به اصلاح اساسی در مسیر اقدام برای کاهش انتشار، رشد جهانی تا ۴۳ درصد تا سال ۲۰۳۰، و تسریع دستیابی به یک گذار منطقی، عملی و عادلانه در بخش انرژی تاکید کرد.
ترزا ریبرا، معاون نخستوزیر و وزیر محیطزیست اسپانیا، و فرانس تیمرمنس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا، کمیسر حفاظت از آب و هوا، از جمله شرکتکنندگان نشست وزرای انرژی و محیطزیست اروپا بودند.
تیم COP28 در دیدار با وزرا و مقامات اروپایی درباره طیفی از موضوعات مهم از جمله نتیجه جهانی ارزیابی پیشرفت در اجرای اهداف توافقنامه پاریس، تامین مالی اقلیم، توسعه موسسات مالی بینالمللی و افزایش تولید منابع انرژی تجدیدپذیر و هیدروژن گفتوگو کردند.
الجابر بر اهمیت کنفرانس COP28 به عنوان آخرین فرصت برای جهان برای حفظ امکان دستیابی به هدف جلوگیری از افزایش دمای جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد تاکید کرد و گفت: جهان تنها ۷ سال فرصت دارد تا به این هدف دست یابد.
وی همچنین تصریح کرد که جهان همزمان با افزایش جمعیت شاهد افزایش چشمگیر تقاضای انرژی خواهد بود و بر نیاز مبرم به دستیابی به توسعه موثر و پایدار همراه با کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای تاکید کرد.
وی افزود این چالشهای حیاتی برای دوران کنونی مستلزم یک تغییر اساسی و بنیادین است.