افغانستان | طالبان دلیل لغو نشست خبری فدراسیون خبرنگاران را اعلام کرد
در پی انتقادهای بینالمللی از لغو نشست خبری فدراسیون خبرنگاران از سوی طالبان، این گروه دلیل لغو این نشست را اعلام کرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، امروز جمعه (۸ بهمن) با اشاره به اینکه «رسانهها باید در چارچوب قانون طالبان فعالیت رسانهای کنند» گفت: «در حالیکه یک فدراسیون فعال رسانهها از قبل در کابل وجود دارد، که تعداد زیاد رسانههای فعال در ان عضویت دارند، اعلان فدراسیون دیگر و نیز عضویت آن رسانهها که سال ها قبل فعالیت آنها متوقف شده یا مسؤلین آن از کشور فرار کرده اند، گام مناسب نیست.»
او افزود: «اگر رسانههای مذکور واقعا به گونه رسانههای نورمال فعالیت میخواهند، باید اجازههای ختمشده خود را دوباره تمدید کنند، مالیات سابقه را بپردازند و در چهارچوب قانون رسانه ها به گونه سالم و واقعی فعالیت رسانهای نماییند.»
«خانه آزادی» روز گذشته اعلام کرد که نشست خبری فدراسیون خبرنگاران و نهادهای رسانهای که قرار بود روز چهارشنبه (۶ بهمن) در کابل برگزار شود، از سوی طالبان لغو شد.
«خانه آزادی» لغو این نشست را «تجاوز آشکار بر حریم آزادی بیان» دانسته و از این گروه خواسته است که بیشتر از این، آزادی بیان را زیر پا نکند.
به گفته این سازمان، در این نشست قرار بود اطلاعات مربوط به وضعیت خبرنگاران از زمان دسترسی طالبان و موارد ضربوشتم خبرنگاران توسط نیروهای این گروه با رسانهها شریک شود، اما زیر فشار طالبان و به دستور شفاهی این گروه لغو شد.
بیانیه این سازمان افزود که قبل از آغاز این نشست شماری از افراد مسلح طالبان به محل برگزاری نشست ریختند و با تهدید و فشار اعضای فدراسیون را مجبور به لغو نشست خبری کردند.
«خانه آزادی» همچنین بیان کرد که طالبان سه تن از خبرنگاران «مسرور لطفی، فردین عطایی و ظریف کریمی» را برای مدتی داخل موترهای استخبارات حبس کردند.
در همین حال دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنجشنبه (۷ بهمن) ممانعت از برگزاری نشست خبری رسانهها توسط طالبان را محدودیت آزادی بیان خوانده و از این گروه خواسته است تا سعی نکنند کسانی را که فکر میکنند دیدگاههای متفاوتی دارند، محدود کنند.
سازمان عفو بینالملل همچنین این اقدام طالبان را سرکوب رسانههای آزاد و حمله آشکار به روزنامهنگاری خوانده است.
فعالیت رسانهای در افغانستان پس از دسترسی طالبان به قدرت در تاریخ ۲۴ مرداد شاهد فروپاشی شده است.
بر اساس گزارشها، حدود ۷۰ درصد رسانهها در این کشور فعالیت خود را متوقف کردهاند.
علاوه بر این، تعداد زیادی از خبرنگاران را در جریان کار خبرنگاری مورد لتوکوب قرار دادهاند.