سورپرایز بزرگ بنیانگذار تلگرام؛ دوروف بیش از ۱۰۰ فرزند بیولوژیک در ۱۲ کشور جهان دارد!
پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، با انتشار پستی در کانال خود میگوید که بیش از ۱۰۰ فرزند بیولوژیکی در ۱۲ کشور جهان دارد و اسپرم خودش را برای استفاده عموم متن باز گذاشته است.
پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، در اقدامی کمنظیر، از اهدای اسپرم به چندین کلینیک درمانی در سالهای گذشته پرده برداشت.
وی در کانال تلگرام رسمی خود اعلام کرد که بر اساس اطلاعات اخیر، بیش از صد فرزند بیولوژیکی در دوازده کشور مختلف دارد.
دوروف میگوید: «۱۵ سال پیش یکی از دوستانم به من مراجعه کرد و با درخواستی عجیب گفت که او و همسرش بهدلیل مشکل ناباروری نمیتوانند بچهدار شوند و از من خواست در یک کلینیک اسپرم اهدا کنم تا بچهدار شوند. رئیس کلینیک به من گفت که اسپرمهای اهدایی باکیفیت کم است و وظیفهی مدنی من ایجاب میکند که اسپرم بیشتری برای کمک به زوجهای نابارور بهصورت ناشناس اهدا کنم.»
دوروف در بخش دیگری از صبحتهایش میگوید: تا سال ۲۰۲۴، فعالیتهای اهداییام به بیش از ۱۰۰ زوج در ۱۲ کشور کمک کرد تا صاحب فرزند شوند.
دوورف میگوید با اینکه سالها از اهدای اسپرم به کلینیکهای مدنظرش میگذرد؛ اما حداقل یکی از کلینیکهای IVF اسپرم منجمد او را برای استفاده توسط خانوادههایی که میخواهند بچهدار شوند در اختیار دارد.
بهگفته دوروف: «میخواهم DNA خود را متنباز کنم تا فرزندان بیولوژیکیام بتوانند راحتتر یکدیگر را پیدا کنند؛ البته، خطراتی وجود دارد؛ اما من از اینکه اهداکننده بودم پشیمان نیستم. کمبود اسپرم سالم در سراسر جهان به یک مسئلهی جدی تبدیل شده است و من مفتخرم که سهم خود را برای کمک به کاهش آن انجام دادم.»
بنیانگذار تلگرام در پایان خاطرنشان میکند که میخواهد «به بیاعتنایی به مفهوم اهدای اسپرم کمک کند و مردان سالم بیشتری را برای انجام آن تشویق کند تا خانوادههایی که برای بچهدار شدن تلاش میکنند، گزینههای بیشتری داشته باشند.»
هدف اصلی دورف از این اقدام، فراهمسازی بستری برای ارتباط و آشنایی فرزندانش با یکدیگر است. وی با انتشار عمومی اطلاعات ژنتیکی خود، امکان انجام آزمایشهای ژنتیکی و شناسایی خویشاوندان را برای فرزندانش فراهم کرده است.
این تصمیم جسورانه اگرچه با هدف خیرخواهانهای صورت گرفته، اما با واکنشهای متفاوتی روبرو شده است. برخی از منتقدان نگرانند که این اقدام حریم خصوصی فرزندان را نقض کرده و آنان را در معرض سوءاستفاده قرار دهد. همچنین، نگرانیهایی در خصوص ایجاد یک جامعه بسته و انحصاری متشکل از فرزندان دورف وجود دارد.
از سوی دیگر، این اقدام میتواند بر افزایش آگاهی عمومی در مورد اهدای اسپرم و فرزندخواندگی موثر باشد و به زوجهای نابارور امیدواری بیشتری ببخشد. با این حال، این تصمیم به طور حتم مباحث اخلاقی و حقوقی پیچیدهای را در حوزه حریم خصوصی ژنتیکی و حقوق فرزندان مطرح خواهد کرد.