چشم سوم؛ رویای بیهودهای که انسان همواره به دنبال تحقق آن بوده است
انسان خردمند با دو چشم آفریده شده، اما در طول هزارههای گذشته، برخی فیلسوفان و عرفا همواره آرزو داشتند به چشم سوم نیز دست پیدا کنند. اما آیا چنین عضو اضافهای کارایی دارد؟
بر اساس آنچه که ما در مورد نحوه عملکرد چشم و مغز انسان میدانیم، چشم سوم تفاوت چندانی ایجاد نخواهد کرد.
محققان به این نتیجه رسیدند که «به احتمال زیاد، چشم سوم شما فقط برای تشخیص نور و حرکت خوب است و نه بیشتر از آن.» این تقریباً همان کاری است که چشم جداری در برخی از خزندگان انجام میدهد.
چشم سوم از نظر تئوری میتواند به ما یک لایه حفاظتی اضافی برای شناسایی تهدیدات بدهد، اما انسانها گوشهایی دارند که همین کار را به خوبی انجام میدهد.
علاوه بر این، ما انسانها موجوداتی اجتماعی هستیم و گروههای اجتماعی ما به همان اندازه که حواس فردی ما از ما در برابر خطر محافظت می کنند، به ما کمک میکنند.
همچنین این سوال مهم وجود دارد که چشم سوم در کجا قرار میگیرد؟ فضای سر محدود است و عمدتاً با مغز اشغال شده است، بنابراین حدقه چشم سوم احتمالاً فضایی را اشغال میکند که مغز اشغال میکرد.
چشم سوم روی صورت ما بعید است چیزی به ما بگوید که دو نفر دیگر به ما نگفتند. اگر چشم سوم را بالای سر قرار دهید بی فایده خواهد بود زیرا چیزی مستقیماً بالای سر ما به ما علاقهمند نیست (پرندگان ما را شکار نمیکنند) در حالی که اگر در پشت سر باشد با مو پوشیده میشود.