پس از حادثه سوم، اسرائیل از پهپادهای «شوال» استفاده نمیکند
روز شنبه سرلشکر تومر بار، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل پس از ۳ حادثه متوالی، دستور توقف استفاده از پهپادهای «شوال» را صادر کرد.
سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که پهپاد «شوال» ارتش، در هنگام برخاستن آسیب دید و اوایل روز شنبه سقوط کرد.
در حالیکه این سانحه هیچ مصدومی نداشت، هواپیما برای تعمیر منتقل شده و تحقیقات برای مشخص شدن شرایط حادثه آغاز شد.
فرمانده نیروی هوایی اسرائیل گفت: «استفاده از این مدل هواپیماهای بدون سرنشین تا تکمیل تحقیقات درباره حادثه امروز متوقف شده است.»
این اولین سانحه نیست، زیرا پیش از آن در نوامبر گذشته یک هواپیمای شوال در اثر نقص فنی سقوط کرد و تا انجام تعمیرات لازم برای جلوگیری از تکرار این موضوع کل ناوگان را به مدت یک ماه به تعلیق درآورد.
تحقیقاتی که در آن زمان از سوی مقامات اسرائیلی انجام شد، نشان داد این نقص ناشی از مشکل در تابلو برقی است که امکان کنترل از راه دور راهپیمایی را فراهم میکند.
در سپتامبر گذشته یک «شوال» دیگر به دلیل نقص فنی به دریا سقوط کرد.
مارش «شوال» میتواند اطلاعات را در فواصل دور جمع آوری کند و حتی با موشک به اهداف روی زمین حمله کند.
شوال بر سیستم هارون ۱ متکی است که توسط صنایع هوافضای اسرائیل در حال توسعه است.
«شوال» پهپاد اسرائیلی نسل چهارم بوده و ساخت شرکت صنایع هوافضای اسرائیل است و همچنین جزو هواپیماهای دوربرد محسوب میشود و با تکنولوژی روز ساخته شده است.
این هواپیما به صورت خودکار برخواسته و فرود میآید و توانایی پرواز مداوم به مدت ۵۲ ساعت را دارد و همچنین میتواند تجهیزاتی را به طرفی که مایل به استفاده از هواپیما است اضافه کند. ضمن اینکه قادر است با حداکثر وزن ۲۵۰ کیلوگرم پرواز کند و برای شناسایی استراتژیک طراحی شده است.
این هواپیما میتواند حسگرهای الکترونیکی از جمله حسگرهای مادون قرمز و سنسورهای مشاهده نور (دید در تاریکی) را علاوه بر سیستمهای راداری مختلف حمل کند.
این هواپیما میتواند اهداف را با دقت فوقالعادهای شناسایی و آتش توپخانه را درست کند و هواپیما به وسیله امواج رادیویی مستقیم یا دادههای ماهوارهای با ایستگاه کنترل زمینی در تماس دائمی است.
نسخههایی از این هواپیما به برزیل، هند، ترکیه، فرانسه، کانادا، آلمان، آمریکا، استرالیا و اکوادور فروخته شد که به آن «عقاب» میگویند.