امارات و شیلی؛ روابط اقتصادی که از توسعه همهجانبه حمایت میکند
آغاز روابط دیپلماتیک بین امارات و شیلی در سال ۱۹۷۸، با پیشرفت روابط اقتصادی دو کشور همراه شد که همواره به دنبال باز کردن کانالهای جدید مشارکت در بخشهای مورد علاقه مشترک مانند انرژیهای تجدیدپذیر، معدن، زیرساختها، فناوری و غیره بود.
گابریل بوریک فونت، رئیسجمهور شیلی، امروز دوشنبه به عنوان اوج این روابط رو به رشد و به دلیل اعتقاد به اهمیت یکپارچگی اقتصادی بین امارات و شیلی، سفر رسمی خود به امارات را آغاز میکند. این نخستین سفر رؤسای جمهور شیلی به امارات از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور است.
رئیسجمهور شیلی در این سفر با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات، جنبههای مختلف همکاری بهویژه اقتصادی، تجاری و توسعهای بین امارات و شیلی را که در خدمت اولویتهای توسعه و شکوفایی پایدار دو کشور است، مورد بررسی قرار خواهد داد.
امارات متحده عربی مشتاق ایجاد مشارکتهای مثبت و سازنده با جمهوری شیلی و سرمایهگذاری در همه فرصتهای موجود برای افزایش چشمانداز همکاری مشترک است که از مسیرهای توسعه جامع و پایدار در جوامع حمایت میکند.
امارات متحده عربی و جمهوری شیلی دارای روابط اقتصادی رو به رشدی هستند، چراکه هر یک از آنها به دنبال تقویت این روابط با هدف تأمین منافع متقابل دو کشور هستند.
قرارداد مشارکت اقتصادی
این روابط در ۲۵ آوریل سال جاری با تکمیل و موفقیت مذاکرات توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی بین دو کشور و مفاد نهایی این توافق به اوج خود رسید.
بر اساس آنچه که خبرگزاری امارات، WAM گزارش کرده است، این موافقتنامه موجب حذف یا کاهش عوارض گمرکی اکثر کالاها و خدمات ورودی به دو کشور میشود و موانع غیرضروری بر سر راه تجارت را از بین میبرد، ضمن اینکه رویههای گمرکی را ساده میکند و دسترسی صادرکنندگان و سرمایهگذاران به بازارها، به موازات تعمیق همکاری بین دو کشور در چندین بخش ازجمله انرژی، تجارت دیجیتال، معدن، گردشگری، کشاورزی و تولید مواد غذایی را بهبود میبخشد.
این توافق به شرکتها و صادرکنندگان امارات متحده عربی امکان دسترسی به اقتصادهای رو به رشد شیلی و کشورهای آمریکای لاتین را میدهد.
ارقام تجاری بین امارات و شیلی
شیلی دارای یک اقتصاد در حال ظهور و رو به رشد است. این کشور چهارمین اقتصاد بزرگ در آمریکای جنوبی، بزرگترین تولیدکننده مس در جهان، و دومین تولیدکننده بزرگ لیتیوم است.
حجم تجارت غیرنفتی امارات با شیلی در سال ۲۰۲۳ به ۳۰۵.۱ میلیون دلار رسید که نشاندهنده رشد عظیم ۲۳.۶ درصدی از سال ۲۰۱۹ است.
شیلی یک شریک ایدهآل در برنامه توافقنامههای مشارکت اقتصادی جامع است که توسط امارات اجرا میشود.
این مشارکت به تحریک رشد پایدار و سودمند متقابل در تجارت کالا و خدمات، سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی کمک خواهد کرد. با انعقاد این توافق، بخش خصوصی در هر دو کشور از پیوندهای تجاری مهم جدید بین آمریکای جنوبی و خاورمیانه نیز بهرهمند خواهند شد.
این دو منطقه دو بازار حیاتی و رو به رشد را با جمعیتی بیش از ۸۰۰ میلیون مصرفکننده تشکیل میدهند.
در آن زمان، آلبرتو ون کلاورن گفت: ما نتیجهگیری از مذاکرات توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع را یک دستاورد قابل توجه در رابطه با امارات متحده عربی میدانیم، که با آن دیدگاه تجاری باز و مبتنی بر قانون به تجارت دوجانبه ما، علاوه بر ایجاد فرصتهای نامحدود جدید برای یک رابطه اقتصادی مرفهتر، مدرن و پر جنب و جوش بین شیلی و امارات را به اشتراک میگذاریم.
کریدور دو اقیانوس
در اوایل دسامبر ۲۰۲۳، به عنوان بخشی از فعالیتهای کنفرانس COP28، امارات متحده عربی، برزیل، پاراگوئه، شیلی و آرژانتین اعلامیه همکاری مشترکی را در مورد «کریدور دو اقیانوس» امضا کردند.
هدف این پروژه بین امارات، برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و شیلی، علاوه بر جذب سرمایهگذاری و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در آمریکای لاتین از طریق کریدور و سوق دادن تجارت منطقهای به افقهای گستردهتر، افزایش یکپارچگی منطقهای و کارایی لجستیکی است.
این پروژه با اتصال اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام از طریق بندر کامپو گرانده برزیل، گسترش به پاراگوئه و شمال آرژانتین و رسیدن به بندر آنتوفاگاستا در شیلی پس از ۲۴۰۰ کیلومتر، به افزایش رقابت اقتصادی در منطقه کمک میکند.
این پروژه همچنین علاوه بر کاهش هزینههای حمل و نقل کانتینری، که تنوع بازارهای منطقه را افزایش میدهد و فرصتهای تجاری را با آسیا و سایر مناطق در سراسر دنیا گسترش میدهد، به افزایش انتقال محصولات کشاورزی به بنادر اقیانوس آرام و افزایش تجارت منطقهای و بخش گردشگری در منطقه نیز کمک میکند.
شرکت در COP28
کنفرانس COP28 به میزبانی امارات شاهد مشارکت فعال دولت شیلی بود، زیرا پاویون شیلی در حاشیه فعالیتهای کنفرانس، ابتکارات و راهحلهای مؤثری را ارائه کرد که سهم قابل توجهی در مبارزه با پیامدهای تغییرات آب و هوایی دارد. زیرا این کنفرانس بستر مهمی برای معرفی و ترویج ابتکارات با هدف حفاظت از سیاره زمین است.
این غرفه که وسعت آن مساحتی در حدود ۱۴۰ متر مربع بود، محیطی ایدهآل برای بحث در مورد موضوعات تحول انرژی، تامین مالی پایدار و راه حلهای مبتنی بر طبیعت و کرایوسفر فراهم کرد.
شیلی در طول مشارکت خود در COP28، تلاشهای خود را برای دستیابی به تعادل بین بخشهای دولتی و خصوصی در اقدامات اقلیمی، و کار مشترک انجام گشده توسط جامعه شیلی برای مقابله مؤثر با بحران آب و هوای فعلی بررسی کرد.
پاویون شیلی به عنوان فضایی برای گفتگوها، جلسات و تبادل دانش و تجربیات ارزشمند بین دولت و بخش خصوصی و همچنین با جامعه مدنی طراحی شده و تغییرات اقلیمی، که شیلی را به عنوان کشوری که به دنبال دستیابی به رهبری از نظر جاهطلبی اقلیمی است، برجسته میکند.
شرکتهای تامینکننده شیلی در ایجاد راهحلهایی که اثرات تغییرات آب و هوایی را کاهش میدهد و سبد محصولات ملی را متنوع میکند، مشارکت دارند.