رئیس امارات: تغییرات اقلیمی چالشی جدی است که میتوان با آن مقابله کرد
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، روز سهشنبه اعلام کرد که تغییرات اقلیمی چالشی جهانی و خطرناک است اما با همکاری و اقدام جمعی بینالمللی میتوان با آن مقابله و تأثیرات آن را کاهش داد.
او در پیامی در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تغییرات اقلیمی چالشی جهانی و خطرناک است، اما با همکاری بینالمللی میتوان با آن مقابله و تأثیرات آن را کاهش داد. این موضوع را امروز در اجلاس سران جهان برای اقدام اقلیمی در کنفرانس COP29 در باکو مورد تأکید قرار دادیم.»
شیخ محمد بن زاید افزود: «دولت امارات بر حمایت از این مسیر و همکاری با کشورهای مختلف جهان برای تقویت اقدامات اقلیمی و اجرای نتایج کنفرانسهای اقلیمی متعهد است. در این مسیر، توافق تاریخی امارات در COP28 نیز برای آینده بهتر بشریت از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
رئیس امارات روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه نشست سران جهان برای اقدام اقلیمی که بخشی از کنفرانس COP29 به میزبانی آذربایجان است، شرکت کرد.
این کنفرانس با شعار «همبستگی برای جهانی سبز» از تاریخ ۱۱ تا ۲۲ نوامبر در باکو برگزار میشود و هدف آن بررسی و تقویت همکاریهای بینالمللی در زمینه تأمین مالی برای تغییرات اقلیمی و حمایت از کشورهای جنوب جهانی و در حال توسعه است.
در این اجلاس، میزگردی با مشارکت مقامات عالیرتبه برگزار میشود که تمرکز آن بر انتقال منصفانه و تدریجی در حوزه انرژی است و هدف آن تقویت تلاشهای جهانی برای کاهش تأثیرات تغییرات اقلیمی است. این اقدامات ادامهدهنده نتایج کنفرانس COP28 و توافق تاریخی امارات میباشد.
روز دوشنبه، امارات رسماً ریاست کنفرانس COP29 را به جمهوری آذربایجان واگذار کرد، با این حال نقش خود به عنوان یک شریک اصلی در پیشبرد دیپلماسی اقلیمی جهانی را ادامه میدهد. همچنین در غرفه امارات در این کنفرانس، تلاشهای کشور در مسیر پایداری، کاهش انتشار کربن و استراتژیهای نوآورانه برای حفظ تعادل میان رشد اقتصادی و حفاظت از محیط زیست به نمایش گذاشته شده است.
کنفرانس COP29 نقطه عطفی برای کشورها و سازمانهای مرتبط با موضوعات اقلیمی به شمار میرود. هدف آن بررسی تدابیر لازم برای دستیابی به هدف کنترل گرمایش زمین در سطح ۱.۵ درجه سانتیگراد و اعلام اقدامات جدید برای تسریع در گذار به انرژیهای پاک و پایدار در طول این دهه است.
همچنین در این کنفرانس از کشورهای مختلف، بخش خصوصی و جامعه مدنی دعوت شده تا با اعلام گامهای عملی جدید، به روند جهانی تغییرات اقلیمی کمک کنند و اهداف ملی و جهانی در زمینه تحول انرژی را تحقق بخشند.