۲۱ تماس، دیدار و نشست؛ تلاش محمد بن زاید برای توقف جنگ غزه
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات برای توقف جنگ غزه و اصلاح مسیر در جهت دستیابی به صلحی جامع و عادلانه به طور شبانهروزی و بیوقفه در تلاش است.
از ۷ اکتبر و زمان تشدید مجدد تنشها در غزه، شیخ محمد بن زاید آل نهیان بصورت شبانهروزی در تلاش بوده تا با گفتگو با رهبران کشورهای جهان، راهی برای آرام کردن اوضاع و حفظ جان همه غیرنظامیان غزه بیابد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان با شرکت در کنفرانسهای بینالمللی نظیر نشست صلح قاهره که امروز شنبه برگزار میشود تمایل دارد این مسئله را برجسته کند.
در کنار این تماسها، گفتگوها و نشستها، دستورات شیخ محمد بن زاید آل نهیان برای ارائه کمکهای بشردوستانه فوری در جهت کاهش پیامدهای انسانی جنگ بر مردم نوار غزه نیز ستودنی است.
غزه از شنبه گذشته به دنبال حمله ناگهانی و بیسابقه حماس به شهرکها و شهرهای اطراف نوار غزه مورد بمباران خشونتآمیز اسراییل قرار گرفته است.
بمباران اسرائیل باعث ویرانیهای گسترده در نوار غزه، افزایش تلفات، آواره شدن صدها هزار نفر و دیگر پیامدهای انسانی فاجعهآمیز شد.
بحث و نشست
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی با حدود ۱۹ تن از رهبران، روسای دولت، وزرا و مقامات سازمان ملل در خصوص وضعیت غزه گفتگو کرد که بر تلاشها برای جلوگیری از تشدید تنشها در کوتاه مدت و راههای حل بحران به شیوهای پایدار با دستیابی به صلح جامع و عادلانه منجر به راهحل دودولتی متمرکز شد.
او همچنین در دو اجلاس بینالمللی که در مورد تلاشهای آرامسازی در نوار غزه بحث و گفتگو کردند، شرکت کرد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان تلفنی با جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، ملک عبدالله دوم بن الحسین پادشاه اردن، عبدالفتاح السیسی و رجب طیب اردوغان روسای جمهور مصر و ترکیه، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل، امانوئل مکرون از فرانسه، بشار اسد از سوریه، اسحاق هرتزوگ، اسرائیل و کارل نهامر، صدراعظم جمهوری اتریش گفتگو کرد.
وی همچنین با تعدادی از نخست وزیران جهان از جمله یوناس گهر استوره نخست وزیر نروژ، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن، بنیامین نتانیاهو از اسرائیل، مارک روته از هلند و جاستین ترودو از کانادا گفتگو کرد.
او همچنین با وزیران و مقامات سازمان ملل و کشورهای غربی، به ویژه آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا نیز به گفتگو پرداخت.
ضمن اینکه جلساتی را برای بحث در مورد تلاشهای آرامسازی و حمایت از ارسال کمکهای بشردوستانه و امدادی به این بخش با سیندی مککین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا برگزار کرد.
آخرین بحثها
آخرین گفتگوهای تلفنی عصر جمعه پس از تماس شیخ محمد بن زاید آل نهیان، از سوی لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا صورت گرفت.
در این تماس تلفنی، تحولات وضعیت خطرناک منطقه و تشدید تنش که تهدید به گسترش چرخه خشونت و بیثباتی بوده و امنیت منطقه خاورمیانه را بیثبات کرده و شانس دستیابی به صلح در آن منطقه را تضعیف میکند، مورد رایزنی قرار گرفت.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان بر اولویت حفاظت از جان غیرنظامیان مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی و تلاش برای تامین امنیت کریدورهای فوری بشردوستانه برای رساندن کمکهای امدادی و پزشکی به نوار غزه با توجه به بدتر شدن شرایط انسانی دشواری که غیرنظامیان در نوار با آن مواجه هستند، تاکید کرد.
رییس امارات بر تشدید تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای یافتن یک افق سیاسی روشن برای دستیابی به صلحی عادلانه و همهجانبه به نفع همه مردم منطقه، به گونهای که امنیت و ثبات منطقه را حفظ کند، تاکید کرد.
همچنین شیخ محمد بن زاید آل نهیان به عنوان بخشی از تلاشهای مستمر خود در جهت حل این بحران، امروز شنبه در نشست صلح قاهره که با موضوع تحولات اوضاع غزه و حضور رهبران و روسای هیئتهای ۳۱ کشور برگزار میشود، شرکت میکند.
قاهره خواستار برگزاری نشست صلح در جهت تلاش برای پایان دادن به جنگ و آغاز روند سیاسی برای دستیابی به صلح در خاورمیانه بر اساس قطعنامههای سازمان ملل و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی بیتالمقدس شرقی شد.
حضور وی در این اجلاس یک روز پس از شرکت در اجلاس سران روز جمعه خلیج عربی-ASEAN در ریاض صورت میگیرد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رییس امارات متحده عربی، نقشهای برای صلح در فلسطین و خاورمیانه ترسیم کرد و نسبت به پیامدهای گسترش دایره جنگ بر امنیت منطقه هشدار داد.
این سخنان وی به مناسبت نشست شورای همکاری خلیج عربی و ASEAN که روز جمعه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد و در آن سران و روسای هیئتهای ۱۶ کشور شرکت کردند، بیان شد.
رییس امارات متحده عربی گفت: «ما امروز در حالی ملاقات میکنیم که منطقه ما شاهد درگیری خونینی است که پیامدها و خطرات آن به ویژه در سطح بشردوستانه روز به روز بدتر میشود.»
وی تاکید کرد که امارات به اهمیت همکاری بینالمللی و فعالسازی دیپلماسی و گفتوگو معتقد است، زیرا آنها ابزاری ضروری برای اعتمادسازی، حل اختلافات و ایجاد پایههای صلح و ثبات در جهان هستند.
کمکهای بشردوستانه
در سطح بشردوستانه، تلاشهای امارات متحده عربی برای حمایت از مردم غزه ادامه دارد. شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، که در اولین روزهای جنگ دستور ارائه کمکهای فوری به برادران فلسطینی در غزه را صادر کرد، با کمکی به ارزش ۲۰ میلیون دلار این فعالیت را ادامه میدهد.
این حمایت از طریق آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) انجام میشود، که مایل به ارائه آموزش، مراقبتهای بهداشتی و خدمات اجتماعی به آوارگان فلسطینی است، زیرا این آژانس تقریباً به طور کامل از طریق کمکهای کشورهای عضو ایالات متحده تأمین میشود.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس، نخست وزیر و حاکم دبی، در حمایت بیشتر از فلسطینیها، با توجه به شرایط بشردوستانه، مشکلاتی که خواهران و برادران از آن رنج میبرند، روز جمعه دستور داد تا از طریق ابتکارات جهانی به برادران فلسطینی مبلغ ۵۰ میلیون درهم کمک فوری ارائه شود.
همچنین حدود یک هفته پیش طرح «همدردی برای غزه» زیر نظر سازمان هلال احمر امارات راهاندازی شد که تا امروز ادامه دارد.