اینستاگرام هشتگهای همدلی با خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی را محدود کرد!
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی، اعلام کرد اینستاگرام هشتگهای #IWillLightACandleToo و #من_هم_شمعی_روشن_خواهم_کرد را محدود کرد.
او امروز چهارشنبه (۱۵ دی) در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «اینستاگرام نمادهای همدلی با پرواز را از دید عموم حذف کرده است.»
آقای اسماعیلیون افزود: «ارتش سایبری در روزهای سیاه دیماه هم دست از سر خانوادهها برنمیدارد. اگر فرصتی بود در اعتراض به این عمل شبکههای مجازی با ما همراه شوید.»
همزمان با دومین سالگرد سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران ایران، شمار زیادی از خانوادههای دادخواه و کسانی که عزیزان خود را از دست دادند، با راه اندازی کازارای به نام «شمعی روشن خواهم کرد» با بازماندگان این سانحه همراه شدند.
انجمن خانوادههای قربانیان پرواز پیاس۷۵۲ در وبسایت خود و در رسانههای اجتماعی تعداد زیادی از تصاویر همراهان خود در این کارزار را با دو هشتگ #من_هم_شمعی_روشن_خواهم_کرد و معادل انگلیسی آن، یعنی #IWillLightACandleToo به اشتراک گذاشت.
در همین حال، شمار زیادی از خانوادههای قربانیان اعتراضات آبان ۹۸، اعتراضات پس از انتخابات جنجالی ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ و قتلعام زندانیان سیاسی در دهه ۱۳۶۰ با انتشار تصاویری از عزیزان از دسترفته خودشان با این کازارا همراه شدهاند.
این کارزار در حالی خبرساز شده که تعدادی از هکرهای ناشناس به نشست مجازی وکلای خانوادههای قربانیان حمله کردند.
این حمله سایبری روز سهشنبه (۱۴ دی) با پخش «موزیک و تصاویر خشونتآمیز» انجام شده، باعث اختلال جلسه برای دقایقی شد.
این حمله در حالی صورت گرفته که «مارک آرنولد» یکی از وکلای مدافع شش خانواده شاکی از رژیم ایران گفت: «اگر کسی از رژیم ایران در این تماس ویدئویی حاضر است، بداند که ما به دنبال پول شما هستیم.»
پس از این اظهارات، تصاویر عروسکی با دندانهای تیز و سگی با چشمهای درخشان روی صفحه نمایش این نشست ظاهر شد و پس از آن نیز ویدئوکلیپی از مردی در حال خواندن آهنگ رپ با اشعار رکیک پخش شد.
این جلسه پس از آن برگزار شده که دادگاه عالی استان انتاریو کانادا بر اساس شکایت شش نفر از بازماندگان، رژیم ایران را به پرداخت ۱۰۷ میلیون دلار غرامت به این افراد محکوم کرد.
هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال گذشته چند دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف موشکهای سپاه پاسداران قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.
رژیم ایران پس از چند روز پنهانکاری و ارائه اطلاعات نادرست، سرانجام با فشارهای خارجی، مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند، اما عامل این فاجعه را «خطای انسانی» اعلام کرد.
گفتنی است که سرنشینان هواپیما علاوه بر شهروندان عمدتاً ایرانی، شامل ۵۷ کانادایی، ۱۱ اوکراینی، ۱۷ سوئدی، چهار افغان و چهار بریتانیایی میشد.