دانشمندان میگویند امکان حیات در سیاره زهره ضعیف است
مطالعهای که اخیراً با استفاده از یک مدل اقلیمشناسی پیچیده انجام شده نشان میدهد محیط سیاره زهره برای تشکیل پهنههای آبی وسیع مناسب نیست و این مسئله باعث میشود امکان وجود حیات در این سیاره ضعیفتر از قبل شود.
مارتین توربت، اخترشناس دانشگاه ژنو، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: به نظر میرسد دانشمندان پیچیدگی لازم برای تشکیل اقیانوس در سیارههایی شبیه زمین، زهره یا حتی سیارههای فراخورشیدی را دست کم گرفته بودند.
وی افزود: برای مثال به لطف کاوشهای انجامشده مشخص شد سیاره مریخ پهنههای آبی وسیعی دارد، اما سطح زهره که زیر ابرهای غلیظ اسید سولفوریک پنهان شده، همچنان تا حد زیادی برای دانشمندان ناشناخته باقی مانده است.
به گفته توربت، فشار وحشتناکی که در سیاره زهره وجود دارد، ۹۰ برابر از فشار هوا در زمین بیشتر است، و دمای هوا نیز بیش از ۴۷۰ درجه سانتیگراد است. این فاکتورها باعث میشوند کاوش در این سیاره بسیار دشوار باشد.
با این حال مطالعهای در سال ۲۰۱۶ انجام شد که ادعا میکرد پوشش ابری ویژه ونوس مدتهاست از پهنههای آبی فرضی این سیاره محافظت میکنند؛ به همین دلیل، ممکن است امکان حیات در این سیاره وجود داشته باشد.
اما مطالعه اخیری که مارتین توربت و همکارانش انجام دادند تردیدهایی را در خصوص این سناریو مطرح میکند.
نتایج این مطالعه اخیراً در مجله معتبر نیچر منتشر شده است.