تا این سن به هیچ وجه به نوزاد آب ندهید!

یک متخصص کودکان با تأکید بر اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر، هشدار داد که نوزاد تا پایان ششماهگی نباید هیچ ماده غذایی از جمله آب دریافت کند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی ارجمند، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به پیامدهای خطرناک تغذیه زودهنگام نوزادان، گفت: «تا پایان ششماهگی، نوزاد باید فقط از شیر مادر و داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کند. حتی دادن آب در این مدت میتواند رشد و سلامت نوزاد را دچار اختلال کند.»
وی افزود: مصرف زودهنگام برخی مواد غذایی ممکن است باعث بروز آلرژی در بزرگسالی شود. به گفته ارجمند، از پایان ششماهگی میتوان تغذیه کمکی را آغاز کرد و در دو هفته نخست، استفاده از غذاهای سبک مانند فرنی و حریره بادام در مقادیر محدود توصیه میشود. پس از آن، بهتدریج تنوع و حجم غذا قابل افزایش خواهد بود.
این متخصص کودکان همچنین تأکید کرد که از نیمه دوم ماه هفتم میتوان از پورههای ساده برای آشنایی نوزاد با طعمهای مختلف استفاده کرد. پس از آن، سوپ رقیق بهعنوان مرحله بعدی تغذیه قابل مصرف است و غلظت آن باید بهتدریج افزایش یابد.
ارجمند با هشدار نسبت به مصرف میوه برای نوزادان زیر یکسال، توضیح داد: میوههایی مانند سیب و گلابی که هضم آسانتری دارند، تنها در مقادیر کم، بدون پوست و با نظارت دقیق باید به نوزاد داده شوند، چرا که خطر ورود تکههای میوه به مجاری تنفسی وجود دارد.
وی غذای سفره بزرگسالان را برای نوزادان «بسیار مضر» دانست و گفت: وجود نمک، ادویه، رب، سس و سایر چاشنیها در غذای خانواده میتواند سلامت کودک را تهدید کند. مصرف نمک در کودکان زیر یک سال ممکن است باعث افزایش فشار خون و مشکلات دیگر شود و ادویهجات نیز میتوانند زمینهساز آلرژی یا آسم در آینده باشند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مصرف قطرههای مکمل از جمله مولتیویتامین و ویتامین A باید از روز سوم تا پنجم تولد آغاز شود و از پایان ششماهگی نیز قطره آهن به برنامه تغذیهای کودک اضافه شود. این قطرهها باید تا پایان دو سالگی ادامه یابند.
ارجمند در پایان توصیه کرد در صورت مشاهده هرگونه واکنش نسبت به غذای جدید، خانوادهها باید موضوع را با پزشک مطرح کنند و از خوددرمانی پرهیز نمایند.