روز جهانی پاستا ۲۰۲۳؛ آنچه که درباره پاستا نمیدانید!
روز جهانی پاستا از سال ۱۹۹۵ به بعد، هر سال در روز ۲۵ اکتبر مصادف با ۳ آبان ماه در جهان جشن گرفته میشود.
سازمان بين المللي پاستا (IPO) در سال ۱۹۹۵ این روز را به پاستا و طرفدارانش اختصاص داد. در ادامه با پاستا و حقایق جالبی درباره آن که تاکنون نمیدانستهاید آشنا خواهید شد.
پاستا
پاستا (Pasta) به یک غذای ایتالیایی گفته میشود که اصطلاحا به معنای «خمیر» است و تمامی فرآوردههای خمیری حاصل از آرد گندم را شامل میشود. این خمیر با آب، آرد و تخم مرغ ترکیب شده و از آن اشکال متفاوتی تولید میشود.
حقایق جالب در مورد پاستا که احتمالا نمیدانستید!
در مورد تاریخچه پاستا روایتها مختلف است؛ برخی میگویند که پاستا برای اولین بار در سال ۱۷۰۰ قبل از میلاد در چین تولید شده و سپس به کشورهای جهان به ویژه ایتالیا منتقل شده است.
آنها میگویند که «مارکوپولو» در سفر به چین، از چینیها طرز تهیه این غذا را یاد گرفته و به ایتالیا منتقل کرده است. اما ایتالیاییها میگویند که پیش از مارکوپولو در ایتالیا پاستا مصرف میکردند.
کلمه «پاستا» در واقع یونانی و لاتین است و عینا به معنای «فرنی جو» در یونان و «کیک خمیر شیرین» در لاتین است. اما در ایتالیا، این کلمه به معنای«چسبیدن » است و دلیل آن روش ساخت پاستاست، که عمدتا با مخلوط کردن آب و آرد همراه با مواد تشکیل دهنده دیگر مانند تخممرغ و روغن به دست میآید.
در قرن ۱۴ پاستای خشک شده غذایی بسیار محبوب بود، چون تا مدت زمان زیادی می شد این غذا را مصرف کرد. به همین دلیل در سفرهای دریایی طولانی و مسافرت های جهانگردی استفاده زیادی پیدا کرد.
در قرن ۱۹ پاستا با گوجه فرنگی آشنا شد؛ ترکیب این دو باعث شد پاستا به غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه تبدیل شود و به سرعت در سرتاسر ایتالیا و جهان محبوب شود.
در جهان بیش از ۶۰۰ مدل پاستا وجود دارد که نام اکثر آنها از کلمات ایتالیایی که به خوبی شکل ظاهریشان را توصیف میکند انتخاب شده است؛ محبوبترین نوع پاستا: اسپاگتی، طناب، پنه، ورمیشل، کرمهای کوچک، روتینی، مارپیچ، تورتیلینی، کیکهای کوچک و ...
آخرین حقیقت جالب در مورد پاستا اینست که خوردن پاستا شما را خوشحالتر میکند؛ کربوهیدراتهای موجود در پاستا باعث افزایش تولید سروتونین در بدن میشود. دانشمندان معتقدند ترشح این ماده در بدن موجب احساس شادی در افراد میشود.