دانشمندان: کرمها میتوانند پلاستیک را بازیافت کنند
دانشمندان استرالیایی میگویند لارو سوسکهای شبرو یا همان «ابر کرم» قابلیت شگفتانگیزی دارند و میتوانند پلاستیکهای دورریز را هضم و بازیافت کنند.
محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا کشف کردند این کرمها که Zophobas morio نام دارند، تنها از مادهای به نام پلی استایرن تغذیه میکنند.
این محققان در یک بازه ۳ هفتهای رژیمهای غذایی مختلفی را بر روی ابر کرمها آزمایش کردند و دریافتند که با تغذیه فوم پلی استایرن، این ابرکرمها زنده ماندند و وزن آنها نیز افزایش یافت اما گروهی دیگر که از سبوس تغذیه شدند، عمر بسیار کوتاهی داشتند.
این تحقیق نشان میدهد کرمها قادر خواهند بود تا با کمک میکروبهای معده خود از گاز زدن پلی استایرن انرژی دریافت کنند.
پلی استایرن یکی از عناصر اصلی پلاستیکهای دورریز و آسیبزاست و مواد شیمیایی را وارد منابع آبی میکند. در صورتیکه این فرآیند در مقیاس صنعتی عملیاتی شود، هضم آلی به رهبری ابرکرمها میتواند ابزار ارزشمندی برای کاهش سطح آلودگی انسانی باشد.
ابرکرم ها با رفتاری شبیه به گیاهان کوچک پلیاستایرن را با دهان خود تکه تکه میکنند و با کمک باکتریهای معده آن را هضم و بازیافت میکنند.
رینک یکی از اعضای این پروژه تحقیقاتی پیرامون این مسئله عنوان کرد: «با استفاده از میکروب های دیگر در کنار محصولات این واکنش شیمیایی میتوان ترکیباتی با ارزش بالا مانند پلاستیکهای زیستی نیز تولید کرد.»