حضور رییسجمهور اوکراین در ترکیه برای دیدار با پوتین؛ زلنسکی با فرمان ترامپ پیش میرود

ولادیمیر زلنسکی رییسجمهور اوکراین شامگاه یکشنبه اعلام کرد که به پیشنهاد دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود روز پنجشنبه به ترکیه سفر خواهد کرد تا در ملاقاتی که با پوتین ترتیب داده شده به بحث و گفتگو درخصوص آتشبس بنشینند.
زلنسکی رییسجمهور اوکراین طی ویدیویی که در پلتفرم ایکس منتشر کرد مدعی شد روز پنجشنبه برای دیدار با پوتین همتای روس خود به ترکیه سفر خواهد کرد تا به جنگ بین دو کشور روسیه و اوکراین که بیش از سه سال به طول انجامیده پایان دهند و اعلام آتشبس کنند.
این نخستین ملاقات این دو رهبر از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ خواهد بود و زلنسکی در این خصوص عنوان کرد: امیدوارم که این بار پوتین به دنبال دلیل برای غیبت نگردد. ما آماده گفتگو برای پایان دادن به این جنگ هستیم.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته خواستار آتشبس ۳۰ روزه بیقید و شرط میان روسیه و اوکراین شد و تهدید کرد که در صورت عدم رعایت آن، تحریمهایی را اعمال میکند.
رهبران فرانسه، آلمان، بریتانیا و لهستان نیز که روز شنبه برای دیدار با زلنسکی به اوکراین سفر کردهاند، در تماسی ۱۵ دقیقهای با ترامپ نقطه نظرات رییسجمهور آمریکا را تایید کردند و مدعی شدند آنها هم در مذاکره با پوتین وی را به آتشبس ۳۰ روزه بی قید و شرط از روز دوشنبه ترغیب کردند و هشدار دادند که در صورت عدم توجه به این توصیه تحریمهای سختی از سوی آنها نیز اعمال خواهد شد.
این درحالیست که پوتین روز شنبه اعلام کرد که زیر بار آتشبس ۳۰ روزه نخواهد رفت اما طی مذاکراتی مستقیم و بررسی شرایط موافق پایان دادن به جنگ و صلح دائمی است.
زلنسکی این درخواست را نشانهای مثبت ارزیابی کرد، اما گفتگوی مستقیم را مشروط به آغاز آتشبس از روز دوشنبه دانست.
ساعاتی بعد، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با انتشار متنی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» از آقای زلنسکی خواست که دیدار بدون پیششرط با روسیه را بپذیرد.
ترامپ در حساب شخصی خود در تروث سوشال خطاب به زلنسکی رییسجمهور اوکراین نوشت: «ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه خواستار توافق آتشبس با اوکراین نیست، اما ترجیح میدهد که پنجشنبه در ترکیه با هدف مذاکره برای پایان دادن به این حمام خون ملاقات کند. اوکراین باید فورا با این درخواست موافقت کند.»
ترامپ در پیام خود متذکر شد: «اوکراین با پذیرش این ملاقات حداقل میفهمد که این توافق امکانپذیر است یا نه. اگر ممکن نباشد، آنگاه رهبران اروپا و آمریکا در مییابند که اوضاع از چه قرار است و میتوانند اقدام متناسب را انجام دهند.»