۴۰ هزار قربانی در غزه؛ سازمان ملل درباره «مرحله تاریک برای جهان» هشدار داد
بیش از ۴۰ هزار «غیرنظامی فلسطینی» در نوار غزه در ۳۱۵ روز جنگ و حملات بیوقفه اسرائیل کشته شدند.
ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، پنجشنبه اعلام کرد که شمار کشتهشدگان فلسطینی در جنگ ادامهدار نوار غزه که ده ماه از آغاز آن میگذرد، از مرز ۴۰ هزار نفر گذشته است.
تورک این وضعیت را «مرحلهای تاریک برای تمام جهان» توصیف کرد.
او در بیانیهای اظهار داشت: «بهطور میانگین، در هر روز حدود ۱۳۰ نفر در غزه کشته شدهاند. میزان ویرانیهایی که به دست ارتش اسرائیل بر خانهها، بیمارستانها، مدارس و اماکن مذهبی وارد شده است، بسیار شوکآور است.»
این مقام سازمان ملل افزود: «جهان امروز وارد مرحلهای تاریک شده است. ساکنان غزه امروز ۴۰ هزار کشته فلسطینی را که اکثر قربانیان زنان و کودکان هستند سوگواری میکنند.»
تورک تاکید کرد: «این وضعیت غیرقابل تصور، بهطور عمده نتیجه نقضهای مکرر قوانین جنگ توسط نیروهای اسرائیلی است.»
وی همچنین با تاکید بر اینکه قوانین بشردوستانه بینالمللی به وضوح اهمیت حفاظت از غیرنظامیان و اموال و تأسیسات آنها را مشخص کرده است، اظهار داشت که دفترش «نقضهای جدی این حقوق» را مستند کرده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان، تمامی طرفهای درگیر را به توافق برای آتشبس فوری، پایان دادن به جنگ و آزادی گروگانها و «فلسطینیان بازداشت شده بهطور خودسرانه» فراخواند.
او همچنین تاکید کرد که باید به اشغال غیرقانونی اسرائیل پایان داده شود و راهحل دو دولت بهطور عملی تحقق یابد.
در واکنش به این بیانیه، هیئت نمایندگی اسرائیل در ژنو، دفتر کمیسر عالی را متهم به «ترویج تبلیغات حماس» کرد و مدعی شد که این دفتر بهطور عمدی تمایزی بین تروریستها و غیرنظامیان قائل نمیشود.
ده ماه جنگ در غزه: فاجعه انسانی همچنان ادامه دارد
با گذشت ۳۱۵ روز از آغاز جنگ در نوار غزه، تعداد کشتهشدگان به ۴۰ هزار نفر رسیده است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، این تعداد شامل ۱۶۴۵۶ کودک، ۱۱۰۸۸ زن و بیش از ۱۰۰۰۰ نفر مفقود میشود. همچنین، ۹۲۴۰۱ نفر در این درگیریها مجروح شدهاند.
در میان جانباختگان، ۱۶۸ خبرنگار، ۸۸۵ پرسنل پزشکی و ۷۹ پرسنل دفاع شهری نیز به قتل رسیدهاند.
علاوه بر این، تاکنون ۳۴۸۶ قتل عام ثبت شده و بیش از ۱.۹ میلیون نفر از ساکنان غزه به دلیل این جنگ ناچار به ترک خانههای خود شدهاند و به عنوان آواره در شرایط بسیار سخت زندگی میکنند.