سفینه رها شده در زهره پیامهای عجیبی ارسال میکند!
در نیم قرن گذشته همواره دانشمندان به دنبال کشف آتشفشانهای فعال در زهره بودهاند و اکنون به لطف خاطرات ثبت شده از یک فضاپیما که مدتهاست متروکه مانده، دانشمندان به اطلاعات جدیدی دست یافتهاند.
در اطلاعات جدید به دست آمده، دریچهای در زهره مشاهده شد که تغییر شکل میدهد، منبسط میشود و به نظر میرسد که سنگهای مذاب از آن سرریز شدهاند.
به اعتقاد رابرت هریک، دانشمند علوم سیارهای در دانشگاه آلاسکا فیربنکس، فوران یک دریاچه گدازهای رخ داده است.
هریک مدعی شد به همراه یکی از همکارانش موفق شدند در تصاویر راداری که از فضاپیمای ماژلان ناسا در سال ۱۹۹۱ دریافت کردند، سرریز شدن مذاب را در کنار آتشفشان عظیم Maat Mons مشاهده کردند.
انتظار کارشناسان بر این بود که آتشفشانهای در حال فوران را پیش از ورود دو فضاپیما با سیستم های راداری پیشرفته و نافذ ابری - VERITAS ناسا و EnVision اروپا - به خاک این سیاره در اوایل دهه ۲۰۳۰، در زهره بیابند.
این سیاره از نظر اندازه و ترکیب بسیار شبیه زمین است، اما درک آتشفشان امروزی زهره، به دانشمندان کمک بزرگی خواهد کرد تا درباره سرنوشت متفاوت زمین و زهره و ذخایر باستانی قابل توجهی از آب این سیاره که احتمالاً به شکل اقیانوسها بوده و مدتها پیش زمانی که سیاره در طی یک فاجعه مرموز سوخته شد تبخیر شده، اطلاعاتی جامع به دست آورند.
با توجه به جو مات زهره که مانع از دیده شدن سطح آن از زمین میشود، تنها تعداد انگشت شماری از فضاپیماها، توانستهاند با استفاده از فناوریهایی مانند رادار، چشم انداز را درک کنند.
ناوگانی از فضاپیمای شوروی در دهه ۱۹۸۰ نشان داد که زهره تقریباً به طور کامل از ساختارهای آتشفشانی پوشیده شده است.
اما ناسا با پرتاب فضاپیمای ماژلان در سال ۱۹۹۰ با وضوح پایین رادار روبرو شد. در اوایل ماموریت، مدار ماژلان شروع به خراب شدن کرد و منجر به کاهش میزان نقشهبرداری فضاپیما از سطح زمین در هر سفر متوالی به دور سیاره شود.
با این وجود این ماموریت تا حدودی موفقیتآمیز بود و طی آن ۴۳ درصد از سیاره حداقل دو بار نقشه برداری شد. هرچند مقایسه چندین تصویر از یک آتشفشان برای جستجوی تغییرات به دلیل تفاوت زاویه هر شات بین مدارها مشکلساز بود. در دهههای پس از این مأموریت، هیچکس نتوانست آتشفشانی متشنج پیدا کند.