دستاوردهای COP28 در رسانههای بینالمللی خبرساز شد
رسانههای بینالمللی دستاوردهای حاصل شده در کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) را که دیروز کار خود را در دبی به پایان رساند و منجر به «توافقنامه تاریخی امارات متحده عربی» شد، تحسین کردند.
برجستهترین پلتفرمهای رسانهای که دستاوردهای کنفرانس را پوشش دادند و بر اهمیت «توافق امارات متحده عربی» تأکید کردند عبارتند از رویترز، گاردین، فایننشال تایمز، سیانان، ایندیپندنت، اسکای نیوز، هندوستان تایمز، نیوزیلند هرالد، اکونومیست، نیویورک، BBC World News، ABC، و دیگران.
کنفرانس COP28 شاهد تایید حدود ۱۹۸ طرف از «توافقنامه امارات متحده عربی» بود که نشاندهنده موفقیت ریاست کنفرانس در بسیج تلاشهای بینالمللی و دستیابی به اجماع تاریخی بین کشورهای عضو برای آینده اقدامات اقلیمی و حفظ انسانیت و آب و هوای سیاره زمین بود.
رسانههای بینالمللی همچنان بر اهمیت «توافقنامه امارات متحده عربی» که در پایان کنفرانس آب و هوای COP28 در امارات تصویب شد، تاکید میکنند و نقش آن را در تنظیم مجدد تلاشهای اقدام بینالمللی آبوهوایی برجسته میکنند.
اکونومیست
روزنامه اکونومیست در مقالهای با عنوان «با توافق حاصل شده در COP28 چه میتوان کرد؟» اشاره کرد که برای اولین بار جهان موافقت کرد که به تدریج از سوختهای فسیلی دور شود.
این رسانه افزود: زمانی که فعالان و دیپلماتها برای اولین بار در دوبی برای شرکت در اجلاس آب و هوا که دو هفته پیش توسط سازمان ملل برگزار شد، ملاقات کردند، شانس دستیابی به یک توافق بزرگ در نتیجه عوامل متعددی ضعیف به نظر میرسید. اما احزاب توانستند برای اولین بار توافق کنند که از زغالسنگ، نفت و گاز طبیعی که عوامل اصلی گرم شدن کره زمین هستند دور شوند.
۱۹۸ عضو کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا بر متنی توافق کردند که خواستار انتقال سیستمهای انرژی به دور از سوختهای فسیلی به شیوهای منصفانه، منظم، مسئولانه و مترقی است.
اکونومیست اشاره کرد که دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته و رئیس کنفرانس COP28، مشتاق تضمین موفقیت مذاکرات برگزارشده در امارات بود و این توافق یک توافق مهم و گامی واقع بینانه به جلو است.
این روزنامه با اشاره به اینکه انتخاب محل برگزاری بیست و نهمین کنفرانس احزاب در باکو مطابق با مسیری است که در دبی بر سر آن توافق شد، نتیجه گرفت که COP28 گام مهمی در جهت حذف تدریجی سوختهای فسیلی است.
شبکه BBC بریتانیا
این شبکه با عنوان «اجلاس تاریخی COP28 مستقیماً سوختهای فسیلی را هدف قرار میدهد»، گفت که کشورها در اجلاس آب و هوای سازمان ملل برای اولین بار به یک هدف روشن برای استفاده از سوختهای فسیلی دست یافتند و موافقت کردند که «از از زغالسنگ، نفت و گاز دور شوند».
واشنگتن پست
واشنگتن پست با عنوان «کشورها به توافق بیسابقهای برای دور شدن از سوختهای فسیلی دست یافتند»، نوشت: «نزدیک به ۲۰۰ کشور در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، COP28، به توافقنامهای قابل توجه برای دور شدن از سوختهای فسیلی دست یافتند.
رویترز
رویترز گفت که نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ کشور در اجلاس آب و هوای COP28 توافق کردند که کاهش مصرف جهانی سوختهای فسیلی را آغاز کنند.
ایندیپندنت
روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت گفت که اجلاس COP28 به توافقی دست یافت که دولتهای ملی را مجبور میکند برای اولین بار از سوختهای فسیلی دور شوند.
یورو نیوز
شبکه یورو نیوز تحت عنوان «COP28 به توافقی تاریخی برای دور شدن از سوختهای فسیلی در معاملهای که نشاندهنده آغاز پایان سوختهای فسیلی است»، به توافق تاریخی برای دور شدن از سوختهای فسیلی اشاره کرد.
مجله آمریکایی تایم
این مجله گفت که مذاکرات اقلیمی COP28 در دبی با یک توافق تاریخی به پایان رسید که جهان را متعهد میکند که برای اولین بار از تمام انواع سوختهای فسیلی دور شود.
روزنامه گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین، تحت عنوان «توافق تاریخی Cop28، گذار از سوختهای فسیلی» تصریح میکند، نزدیک به ۲۰۰ کشور در اجلاس آب و هوای COP28 توافقنامهای را تصویب کردند که از همه کشورها میخواهد تا برای اولین بار برای دور شدن از سوختهای فسیلی تلاش کنند.
شبکه CNN آمریکا
شبکه آمریکایی CNN تحت عنوان «جهان در مقابل یک توافق جدید آب و هوایی در دبی در اجلاس COP28 متحد میشود» اعلام کرد که COP28 فراخوانی بیسابقه برای گذار از سوختهای فسیلی را مطرح کرد.
اسکای نیوز آمریکا
شبکه آمریکایی «اسکای نیوز» گفت که کنفرانس تغییرات آب و هوایی COP28 در دبی شاهد تعهد نزدیک به ۲۰۰ کشور به دور شدن از سوختهای فسیلی برای اولین بار بود.
مجله نیویورک تایمز
در مورد روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز آمده است که نزدیک به ۲۰۰ کشور با یک طرح تاریخی در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28) برای ترویج انرژیهای تجدیدپذیر و گذار از زغالسنگ، نفت و گاز موافقت کردند.
شبکه بلومبرگ
شبکه بلومبرگ این توافق تاریخی را ستود و گفت: «مذاکرات آب و هوایی COP28 در دبی با یک توافق تاریخی به پایان رسید که جهان را متعهد میکند برای اولین بار از تمام سوختهای فسیلی دور شود.»
مجله آمریکایی تایم
مجله آمریکایی تایم گفت که مذاکرات اقلیمی COP28 در دبی با یک توافق تاریخی به پایان رسید که جهان را متعهد میکند که برای اولینبار از تمام انواع سوختهای فسیلی دور شود.
روزنامه اسپانیایی El Pais
در مورد روزنامه اسپانیایی El Pais نوشت: دکتر سلطان الجابر، رئیس اجلاس سران آب و هوا در دبی، در واقع این اجلاس را به سمتی هدایت کرد که او و برخی کشورها آن را یک توافق تاریخی توصیف کردند. اگرچه کلمه «تاریخی» اغلب بیش از حد استفاده میشود، این درست است که در طول سه دهه اخیر مذاکرات آب و هوایی، هیچ توافقی هرگز به منشا بحران که همان سوختهای فسیلی است، اشاره نکرده است.
اما در دبی، نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ کشور در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28) با متنی موافقت کردند که خواستار انتقال «دور از سوختهای فسیلی» بود. همین یک ماه قبل، این شاهکار، علمی تخیلی به نظر میرسید.
بعد از COP28
لسآنجلس تایمز با عنوان: «پس از COP28، بیایید این را آغاز پایان سوختهای فسیلی قرار دهیم»، توافقی که روز چهارشنبه توسط نزدیک به ۲۰۰ کشور در کنفرانس آب و هوای COP28 در دبی به دست آمد را یک پیشرفت فوقالعاده عنوان کرد و خاطرنشان کرد که برای اولین بار، رهبران جهان خواستار دور شدن از سوختهای فسیلی در سیستمهای انرژی شدند.