اقتصاد
دستاوردهای تاریخی؛ کنفرانس COP28 جهان را شگفتزده میکند
کنفرانس COP28 احزاب که در امارات متحده عربی برگزار میشود، از اولین روز خود ثابت کرده که از نظر سختکوشی، تلاش و دستاوردهای ملموس نسخهای استثنایی از کنفرانسهای طرفین است که امید را در روح کسانی که نگران نجات سیاره هستند، القا میکند.
روز اول (فعالسازی صندوق ضرر و زیان)
۷۹۲ میلیون دلار
ریاست COP28 در اولین روز کنفرانس، به توافقی تاریخی برای فعال کردن صندوق جهانی آب و هوا و رسیدگی به پیامدهای آن دست یافت. تعهدات بینالمللی برای تامین مالی آن به ارزش ۷۹۲ میلیون دلار صورت گرفت و امارات متحده عربی با ۱۰۰ میلیون دلار بزرگترین مشارکتکننده است.
(یک سابقه تاریخی در اولین روزهای کنفرانسهای احزاب)
تصویب دستور کار COP28
اولین روز کنفرانس COP28 سومین دستاورد تاریخی را به ثبت رساند که آن تصویب دستور کار COP28 با هدف تنظیم مجدد اقدام جهانی آب و هوا، و با توجه به چشمانداز اقدام اقلیمی طی دو سال آینده است، که توسط دبیر اجرایی کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی ارائه شده است.
روز دوم (راهحلهای اصلی که اقدامات اقلیمی را تحریک میکنند)
۳۰ میلیارد دلار
ارزش سرمایه Alterra، بزرگترین صندوق سرمایهگذاری برای تحریک اقدامات جهانی آب و هوا، که توسط شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، در جریان فعالیتهای روز دوم کنفرانس COP28 راهاندازی شد.
هدف این صندوق جمعآوری و تشویق ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای ایجاد یک اقتصاد جدید آب و هوایی جهانی است.
تعهد ۱۳۰ میلیارد دلاری
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، اعلام کرد که این کشور ۱۰۰ میلیارد دلار در تأمین مالی اقدامات اقلیمی و انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کرده است که این تعهد را طی ۷ سال آینده در راهحلهای آب و هوایی به ۱۳۰ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.
۱۵۰ کشور
امضای اولین بیانیه COP28 در مورد کشاورزی پایدار، سیستمهای غذایی انعطافپذیر و اقدام اقلیمی
۲۰۰ میلیون دلار
امارات متحده عربی مشارکت خود را در تامین مالی صندوق کاهش فقر و رشد (PRGT) اعلام کرد و ۲۰۰ میلیون دلار را به عنوان بخشی از تلاشهای خود در راستای گسترش وامهای نرم به کشورهای کمدرآمد و تلاش مستمر خود برای دستیابی به هدف اول اختصاص داد که از اهداف توسعه پایدار اعلامشده توسط سازمان ملل متحد، یعنی ریشهکنی فقر است.
روز سوم (امنیت انرژی و یک انتقال درست سبز)
۲۰ کشور
کنفرانس COP28 فراخوان مهمی در مورد انرژی هستهای با جهان داشت و متعهد شد که منابع خود را تا سال ۲۰۵۰ سه برابر کند.
۱۳۰ کشور
تعهدی برای افزایش منابع انرژی تجدیدپذیر در جهان تا سال ۲۰۳۰ امضا کردند و ارزش افزایش ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر حدود ۵ میلیارد دلار است.
۱۴۱ کشور
اعلامیه COP28 در مورد آب و هوا و سلامت را امضا کردند که ۲.۷ میلیارد دلار کمک مالی را در جهت تسریع اقدامات اقلیمی برای تضمین کیفیت زندگی بهتر مردم هدف قرار میدهد.
۵۲ کشور
تاکنون از حامیان پیمان کاهش انتشار نفت و گاز بودهاند که هدف آن تسریع و افزایش اقدامات آب و هوایی در سراسر بخشهای صنعتی است.
روز چهارم (صلح و آب و هوا)
۷۸ کشور
اعلامیه COP28 در مورد آب و هوا، امداد، بهبودی و صلح را امضا کردند که نشاندهنده تعهد جمعی برای افزایش سرمایهگذاری و حمایت از اقدامات در جهت تقویت انعطافپذیری آب و هوا در کشورها و جوامعی است که آسیبپذیرترین آنها در برابر درگیریها و پیامدهای تغییرات آب و هوایی قرار دارند.
«ندا الضمیر: بیانیه بین ادیان ابوظبی برای کنفرانس COP28»
بیانیهای که توسط امام الازهر، دکتر احمد الطیب، و پاپ فرانسیس، پاپ واتیکان، در حمایت از اقدام اضطراری اقلیمی امضا شد، و پیامی قوی به سیاستگذاران در مورد اهمیت بسیج جوامع مذهبی برای افزایش آگاهی در مورد بحران آب و هوا بود.
تریلیونها دلار
تعهد تاریخی بیش از ۱۲ طرف با امضای بیانیه امارات متحده عربی در مورد چارچوب مالی جهانی آب و هوا در جریان COP28، که به عنوان یک نقشه راه برای تامین مالی بیشتر با شرایط امتیازی و با هزینه مناسب عمل میکند.
روز پنجم (تاریخچه جدید برای تامین مالی آب و هوا)
یک تریلیون درهم
بخش بانکداری امارات متحده عربی در ابتکاری که در حاشیه روز مالی کنفرانس COP28 راهاندازی شد، متعهد شد تا از پایداری تا سال ۲۰۳۰ حمایت کند.
۲.۸ میلیون دلار
کمک مالی جدید برای حمایت از مسائل برابری جنسیتی در نظر گرفته شده است، زیرا کنفرانس COP28 موضوع زنان و برابری جنسیتی را در چارچوب اقدامات اقلیمی به عنوان اولویت اصلی قرار میدهد.
روز ششم (صنعت صفر کربن)
۹۳٪ نرخ کاهش کربن در بخش صنعتی؛
این در چارچوب راهاندازی «نقشه راه کاهش کربن در بخش صنعتی» از سوی امارات است، که شامل تمام حوزههای تولید، با تمرکز بر صنایعی است که شاهد چالشهایی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای مانند سیمان، آهن، فولاد و آلومینیوم هستند.
تعادل بین تعهدات توسعه و آب و هوا
سهیل المزروعی، وزیر انرژی و زیرساخت گفت که امارات متحده عربی مدلی پیشگام در دستیابی به تعادل ظریف بین الزامات توسعه در تمام بخشهای آن، رشد اقتصادی و تعهدات آب و هوایی و زیستمحیطی این کشور در پروژههای انرژی پاک و تجدیدپذیر است، و در استراتژیها و ابتکارات برای کاهش انتشار کربن موقعیت پیشرو را در سطح منطقهای و جهانی به دست آورده و گامهای بیسابقهای در این زمینهها برداشته است.
روز هفتم (پایهگذاری برای آیندهای پاک)
ضایعات صفر
وزارت تغییر اقلیم، محیطزیست و بازیافت شرکت مدیریت پسماند ابوظبی، در گامی تاریخی با هدف متحد کردن و تقویت تلاشهای کشورهای اطراف، از راهاندازی رسمی طرح «ضایعات صفر» جهان در زمینه حذف کربن حاصل از بخش زباله در کنفرانس COP28 خبر داد.
۱۰ میلیون جوان
کوین فرای، مدیر عامل ابتکار بینالمللی «نسل نامحدود» از صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، اعلام کرد که برنامه «خیزش سبز» حداقل از ۱۰ میلیون جوان حمایت میکند. نتیجه این برنامه این است که تا سال ۲۰۲۵ با واجد شرایط بودن آنها برای داشتن مهارتهای سازگار با محیطزیست، اقدامات اقلیمی انجام دهیم.
مرکز آینده برای انرژیهای تجدیدپذیر
آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (ایرنا) گزارشی از توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای شورای همکاری خلیج عربی منتشر کرد که فرصتهای موجود برای کشورهای شورای همکاری خلیج عربی را در قالب یک مرکز جهانی برای انرژیهای تجدیدپذیر، اقدامات آب و هوایی و تنوع اقتصادی تأیید کرد.
روز هشتم (انطباق و تابآوری)
۸۷ میلیارد دلار
دکتر لینوس موفور، مدیر اجرایی دفتر محیطزیست در کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آفریقا، گفت که کشورهای آفریقایی کمکهای تعیینشده ملی دارند که برای اجرای آنها به حدود ۳ تریلیون دلار نیاز دارد، و تأکید کرد که برآوردها نیاز به حدود ۸۷ میلیارد دلار در سال را برای سازگاری برنامهها به تنهایی در قاره آفریقا، تأیید میکنند. زیرا آنها فقط حدود ۳۰ میلیارد دلار دریافت میکنند.
روز نهم (نقطه عطف تعیینکننده)
راهاندازی طرح اقدام اقلیمی
اجلاس جهانی صنعت و صنعتیسازی از راهاندازی ابتکار اقدام اقلیمی با همکاری VentureSouq، یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر مستقر در امارات، برای تحریک سرعت سرمایهگذاری اولیه برای استارتآپهای متخصص در فناوریهای اقلیمی خبر داد.
اولین ارزیابی جهانی از توافقنامه پاریس
نهادهای تابعه آب و هوای سازمان ملل متحد، اولین ارزیابی جهانی تحت توافق پاریس را در جریان نشست خود در COP28 در امارات به پایان رساندند.
جوانان تفاوت ایجاد میکنند
کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) که در حال حاضر در اکسپوسیتی دبی، در امارات متحده عربی در حال برگزاریست، نه تنها جامعترین کنفرانس برای گروههای مختلف، بلکه بیشترین مشارکت جوانان در تاریخچه کنفرانسهای احزاب را در پی دارد.
افزایش جاهطلبی آب و هوا
دکتر سلطان احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی، رئیس کنفرانس COP28، تاکید کرد که ریاست فعلی اجلاس آب و هوا از هیچ تلاشی برای اصرار به بالاترین جاهطلبی ممکن دریغ نخواهد کرد، در حالی که به هدف روشن برای رسیدن به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد متعهد باقی میماند.
خروج از دوران هرج و مرج اقلیمی
سیمون استیل، دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا، تاکید کرد که COP28 با تمرکز بر راهحلهای مورد نیاز برای خروج همه کشورها از هرج و مرج آب و هوایی مشخص میشود.
روز دهم (اعتماد به نفس و امید)
پیام رئیس بینالمللی COP28 از ۸۰۰ رهبر جهانی
دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس COP28، پیامی از بیش از ۸۰۰ رهبر از بخشهای تجارت، مالی، بشردوستی، سیاست، دانشگاه و جامعه مدنی دریافت کرد.
کنفرانس COP28؛ یک کپی استثنایی و الهامبخش
آنچه در امارات متحده عربی، بهویژه در اکسپوسیتی دبی، محل میزبانی کنفرانس COP28 انجام میشود، باید بیانگر لحظهای باشد که سرنوشت نسلهای آینده بشریت را تعیین میکند.
۱.۷ میلیارد دلار
ریاست COP28 آن را به ابتکارات جاهطلبانه خاص طبیعت به منظور دستیابی به اهداف اقلیمی و تنوع زیستی بهطور همزمان اختصاص داده است.
طرحهای نوآورانه اقدام آب و هوا
این انجمن که توسط انجمن طبیعت امارات به بازدیدکنندگان کنفرانس احزاب (COP28) ارائه شده، به آنها اجازه میدهد تا در مورد حقایق علمی در مورد تغییرات آب و هوا بیاموزند و جوانان را تشویق میکند تا در تلاشهای حفاظت از طبیعت شرکت کرده و تغییر را به سمت آیندهای پایدار هدایت کنند.
روز یازدهم (تابآوری اقلیمی)
اتخاذ کاهش قابل توجهی در انتشار
فراخوانی از سوی دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، از قلب کنفرانس COP28 برای ترغیب رهبران جهان به اتخاذ کاهش قابل توجهی در انتشار کربن.
تریلیون دلار در سال
در طول مذاکرات COP28 در مورد تامین مالی، برخی از طرفها عدد مشخصی را برای یک هدف کمی جمعی جدید برای تامین مالی آب و هوا ارائه کردند که بالغ بر ۱.۱ تریلیون دلار در سال است.
انعطافپذیر باشید
دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس COP28، از کسانی که در اجلاس جهانی آب و هوا گرد آمده بودند، خواست که انعطافپذیر باشند و مصالحه را در مورد موضوعات مورد اختلاف بپذیرند.
بهترین مسیر برای کنفرانسهای آب و هوا
ریاست COP28 امارات متحده عربی بهترین شروع را برای کنفرانسهای آب و هوای طرفین به دست آورد و راه را برای نمایندگانی از ۱۹۸ کشور (۱۹۷ کشور علاوه بر اتحادیه اروپا) برای حل اختلافات و برعهده گرفتن مسئولیتهای خود در قبال کره زمین هموار کرد.
روز دوازدهم (جهان برای نجات سیاره متحد میشود)
دستاوردهای COP28 جهان را خیره میکند
رویداد جهانی برگزار شده در امارات تایید میکند که از طریق اعلامیهها و تعهدات مالی که به حمایت از اقدامات آب و هوایی اختصاص داده شده، یک تغییر استثنایی در تاریخ اقدامات اقلیمی رخ داده است.
روز سیزدهم (تاریخ آب و هوا دوباره نوشته میشود)
یک نشست تاریخی برای اصلاح مسیر اقدام جهانی آب و هوا
از سازماندهی خوب گرفته تا تصمیمات تاریخی که با جاهطلبیهای بشری برآورده میشود و راهاندازی ابتکارات بیسابقه، در کنفرانس COP28 ستایشهایی وجود داشت.
از روز اول، کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) در امارات متحده عربی، با تصویب صندوق ضرر و زیان و اعلام ابتکارات و توافقات برای بسیج میلیاردها دلار جهت بازگرداندن اقدامات اقلیمی به مسیر اصلی به یک پیشرفت تاریخی دست یافت.
یک اجلاس ویژه و دستاوردهای الهام بخش از کار و امید
کنفرانس COP28 احزاب که در امارات متحده عربی برگزار میشود، از اولین روز خود ثابت کرده که از نظر سختکوشی، تلاش و دستاوردهای ملموس نسخهای استثنایی از کنفرانسهای طرفین است که امید را در روح کسانی که نگران نجات سیاره هستند، القا میکند.
نمایندگان ۱۹۷ کشور، به علاوه اتحادیه اروپا، در کنفرانس COP28 در اکسپوسیتی دبی، چهارشنبه ۱۳ دسامبر ۲۰۲۳، «توافقنامه تاریخی امارات متحده عربی» در مورد آب و هوا را تصویب کردند که جهان را در مسیر اقدام صحیح آب و هوایی، برای حفظ بشریت و سیاره زمین قرار میدهد.
کنفرانس COP28 طرفها در امارات متحده عربی یک توافقنامه بینالمللی بیسابقه و تاریخی را برای رسیدگی به پیامدهای تغییرات اقلیمی، که یک نقطه عطف استثنایی در روند اقدام بینالمللی آبوهوایی است، تصویب کرد.
کنفرانس COP28 در پاسخ به تلفات جهانی به نتیجهای دست یافت که به علم احترام میگذارد و امکان جلوگیری از افزایش دمای جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد را حفظ میکند.
کنفرانس COP28 موفق به توسعه سیستم کنفرانسهای طرفین و گنجاندن مفاد جامع مربوط به سوختهای سنتی برای اولینبار در متن توافقنامه نهایی شد که هم به نفع کشورهای در حال توسعه کوچک و هم کشورهای دارای اقتصاد بزرگ است و در دستیابی به پیشرفتهای اساسی به سمت اجرای اهداف اقلیمی جهانی و تامین سرمایهگذاریهای لازم برای دستیابی به پیشرفت کمک میکند.
در روز اول، COP28 اعلام کرد که به توافقی تاریخی برای اجرای صندوق «خسارت» دست یافته و در طول ۱۳ روز، کنفرانس موفق شد سرمایههای تاریخی را که بیش از ۸۵ میلیارد دلار بود، بسیج کند تا به این صندوق تزریق شود.
کنفرانس احزاب همچنین شاهد یک سابقه منحصربهفرد در تاریخ کنفرانسهای آب و هوا بود که در اولین روز به تصویب دستور کار کنفرانس COP28 پرداخت. کنفرانس COP28 شاهد و سند اجماع تاریخی بین رهبران جهان است که منجر به صدور و تصویب اعلامیهها و تعهدات بیسابقهای شد که شامل صدها کشور میشود.
دستاوردهای بیسابقه و فضای تاریخی کنفرانس به وضوح توسط دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس احزاب COP28 بیان شد و وی اعلام کرد: «اتحاد و همبستگی احزاب، یک اتفاق ویژه در COP28 و در دبی محسوب میشود. در پایان، کنفرانس آب و هوای COP28 برنده شد، که با بیانیه تاریخی (توافق امارات متحده عربی)، که برای اولینبار خواستار کنار گذاشتن تدریجی سوختهای فسیلی، در راستای هدف محدود کردن گرمایش آبوهوایی به ۱.۵ درجه سانتیگراد که در سال ۲۰۱۵ در توافقنامه پاریس منعقد شده، پرده را پایین آورد.