شیخ الازهر و پاپ فرانسیس بیانیه «حمایت از اقدام فوری آب و هوایی» را امضا کردند
همزمان با افتتاحیه «غرفه بین ادیان» در کنفرانس کاپ ۲۸، دکتر احمد الطیب، شیخ الازهر و پاپ فرانسیس، پاپ کلیسای کاتولیک بیانیه «حمایت از اقدام فوری آب و هوایی» را امضا کردند.
هدف این بیانیه، تقویت نقش نمایندگان ادیان در راستای ترویج عدالت زیست محیطی است.
این بیانیه که بر اصول عدالت، جلوگیری از هرگونه تأثیر مضر و ترویج هماهنگی با همه موجودات زنده تاکید میکند، خواستار انجام اقدامات فوری در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی از جمله تسریع انتقال انرژی و حفاظت از محیط زیست شده است.
گروهی از رهبران ارشد ادیان از نقاط مختلف جهان در تهیه این بیانیه در جریان اجلاس جهانی رهبران دینی که نوامبر گذشته در ابوظبی برگزار شد، همکاری کردند.
این بیانیه توسط رهبران دینی از سراسر جهان به نمایندگی از مسلمانان سنی، مسلمانان شیعه، انگلیکن، بهائیان، بوهرها، بوداییها، ارتدوکس قبطی، ارتدوکس شرقی، انجیلیها، هندوها، جینها، یهودیان، ماهیکاری، مندائیان، پروتستانها ، کاتولیکهای رومی و سیکها امضا شد.
غرفه بین ادیان که توسط شورای بزرگان مسلمان با همکاری ریاست کنفرانس کاپ ۲۸، وزارت تسامح و همزیستی در امارات و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد آغاز به کار کرده، تا دوازدهم دسامبر ۲۰۲۳ به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
مشاور محمد عبدالسلام، دبیرکل شورای بزرگان مسلمان، گفت که غرفه بین ادیان در کاپ ۲۸ با هدف ایجاد بستری جهانی برای تبادل نظر، ایجاد اجماع، یافتن راه حل، ایجاد مشارکت و ارائه توصیههایی به منظور ارتقای عدالت زیستمحیطی راهاندازی شده که علاوه بر درگیر کردن جوامع مذهبی، تصمیمگیران و سایر فعالان جامعه مدنی، در تدوین یک چشمانداز مشترک که به چالشهای تغییرات آب و هوایی رسیدگی کند نیز نقش دارد.
غرفه بین ادیان با هدف ایجاد بستری برای گفتگو بین رهبران و نمادهای مذهبی، دانشمندان، دانشگاهیان، کارشناسان محیطزیست، فعالان آب و هوا، زنان، جوانان و مردم بومی، برای تبادل نظر و دیدگاهها، و افزایش اقدامات جمعی برای کمک به یافتن راه حلهای ملموس جهت تغییر اقلیم، ارسال پیامی از سوی رهبران مذاهب و جوامع مذهبی به سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان که از آنها میخواهد اقدامات بلندپروازانه اقلیمی را در اولویت اصلی خود قرار دهند و مسئولیت اخلاقی برای محافظت از سیاره را تقویت کنند، اثربخش و موثر است.
این غرفه بیش از ۶۵ نشست گفتگو را برگزار میکند که در آن ۳۲۵ سخنران به نمایندگی از ۹ دین و فرقه مذهبی از جمله اسلام، مسیحیت، یهودیت، هندوئیسم، سیک، بهائی، بودایی، زرتشتی و مردم بومی و بیش از ۷۰ سازمان و مؤسسه از سراسر جهان از جمله دانشگاهها، سازمانهای جوانان، مؤسسات مذهبی، گروههای فعال اقلیم، سازمانهای مردم بومی، سازمانهای بینالمللی دولتی و غیردولتی، بنیادهای زنان و سازمانهای کمکهای بشردوستانه، شرکت میکنند.