جمجمهای باستانی که میتواند داستان تکامل انسان را از نو بنویسد
جمجمهای که در سال 2019 در شرق چین کشف شد، دانشمندان را متحیر کرده چرا که این جمجمه شبیه هیچ جمجمه انسانی کشف شده نیست و میتواند داستان تکامل ما را بازنویسی کند.
اگر مطالعات انجام شده بر روی جمجمه کشف شده صحت داشته باشد، ممکن است شاخه دیگری به شاخههایی که نئاندرتالها از آن آمدهاند اضافه شود اما این امر مستلزم تحقیقات بیشتر در مورد شجرهنامه انسان است.
جمجمه 300 هزار ساله متعلق به پرستویی 12 یا 13 ساله بوده است.
ویژگیهای جمجمه نزدیک به ساختار انسانتبار دنیسووا، یک گونه انسانی منقرض شده از جنس هومو است که اجداد مشترکی با نئاندرتالها دارد و از سیبری به آسیای جنوب شرقی مهاجرت کرده است.
دانشمندان گفتند این شکل عجیب جمجمه هرگز در گروههای فسیلی هومینین از اواخر پلیستوسن میانه در شرق آسیا ثبت نشده است.
این اولین بار نیست که بقایای کشفشده، مسیر تکاملی را که دانشمندان معتقدند نوع بشر طی کرده، به چالش میکشد.
بقایای کشف شده در مراکش در سال 2017 نیز دارای ویژگیهایی شبیه به انسان خردمند هستند و نشان میدهد که انسانها ممکن است خیلی زودتر از آنچه قبلا تصور می شد ظاهر شده باشند.
بقایای کشف شده انسان باستانی در فلسطین و یونان با قدمت حدود 200 هزار سال نشان میدهد که اجداد انسان ممکن است خیلی زودتر از آنچه قبلاً تصور می شد آفریقا را ترک کرده باشند.
همچنین شواهد دیرینهشناسی و ژنتیکی وجود دارد که نشان میدهد انسانهای باستانی با نئاندرتالها و دنیسوواها، پسرعموهایشان آمیخته شدهاند، که باعث پیچیدهتر شدن خطوط خونی میشود.
نئاندرتال یکی از گونههای سرده هومو است که در اروپا و بخشهایی از غرب آسیا و آسیای مرکزی ساکن شده است.