عادتهای غذایی ساده برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان
رشد گروهی از سلولهای سرطانی در یک یا هر دو سینه و تهاجم آنها به بافتهای اطراف، سرطان پستان نامیده میشود. این بیماری که ممکن است در نواحی دیگر بدن نیز تکثیر شود، سلولهای سالم را نیز مورد تهدید قرار میدهد.
عواملی همچون سابقه خانوادگی، سطح فعالیت بدنی، سابقه باروری و مشکلات هورمونی، نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارند. اما تغذیه نیز به عنوان یکی از مهمترین فاکتورها شناخته شده است.
بر اساس مقالهای که در وبسایت Eat This, Not That منتشر شد، در راستای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، به جای جستجوی غذاهایی با خاصیت ضدسرطانی، بهتر است به عادات غذایی خود توجه کنید. زیرا تغذیه سالم و مناسب میتواند به عنوان یکی از راههای کاهش خطر ابتلا به این بیماری مهم باشد.
در ادامه مطلب به ۴ عادت غذایی ساده برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان میپردازیم.
افزایش مصرف میوهها و سبزیجات:
یکی از موارد مهم در رژیمهای غذایی ضد سرطان، مصرف فراوان میوه و سبزیجات در میان وعدههای غذایی است. میوهها و سبزیجات تازه، غنی از آنتیاکسیدانهای مفیدی هستند که میتوانند به جلوگیری از آسیب سلولی کمک کنند.
میوهها و سبزیجات متنوعی مانند توتهای مختلف، کلم بروکسل، گل کلم، انگور، گلابی، گریپ فروت، پرتقال، گوجه فرنگی و سبزیجات برگدار مانند اسفناج، برای پیشگیری از سرطان پستان بسیار مفید هستند. بنابراین، اضافه کردن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی خود میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.
کاهش مصرف چربی:
یکی از راهکارهای مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، رعایت یک رژیم غذایی کم چرب است. بر اساس تحقیقات انجام شده، زنانی که در وعدههای غذایی خود چربی کمتری مصرف میکنند، با خطر کمتری از مرگ ناشی از سرطان سینه مواجه هستند؛ به طوری که این خطر در این زنان تا ۲۱ درصد کاهش مییابد.
چربیهای سالم مانند آووکادو، تخم مرغ، روغن زیتون و روغن نارگیل، بهترین جایگزین برای چربیهای حیوانی هستند. از آنجایی که این چربیها به بدن نیاز دارند، مصرف آنها در رژیم غذایی، به شرط محدودیت میزان مصرف، میتواند به سلامتی بدن کمک کند.
حفظ کردن وزن سالم خود:
از آنجایی که چاقی خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش میدهد، محافظت از وزن سالم در پیشگیری از سرطان سینه بسیار مهم است. رعایت وزن مناسب و سالم در محدودهای که برای بدن شما مناسب است، میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مؤثر باشد.
یکی از رژیمهای غذایی معروف که بر مصرف زیاد میوه و سبزیجات و جایگزینی چربیهای ناسالم با چربیهای سالم تأکید دارد، رژیم مدیترانهای است. رژیم غذایی مدیترانهای شامل مواد غذایی سالم و غنی از مواد مغذی مثل میوه، سبزیجات، گندم کامل، چربیهای سالم و ماهی است که میتواند به شما در حفظ سلامتی بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند.
کاهش مصرف الکل و گوشت قرمز:
جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، مناسب است از مصرف گوشت قرمز خودداری کنید؛ زیرا مصرف این نوع مواد غذایی با خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات (در مردان) و سایر بیماریها مرتبط است.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف گوشت قرمز در افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز نقش دارد. بنابراین، جایگزینهای پروتئینی سالم برای گوشت قرمز میتوانند شامل بوقلمون، مرغ بدون چربی، ماهی، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، نخود، عدس و تخم مرغ باشند. انتخاب این جایگزینهای پروتئینی سالم، میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند و به طور کلی برای سلامتی شما مفید باشد.
در این راستا تحقیقات تاکید میکندکه مصرف الکل خطر بسیاری از مشکلات سلامتی را افزایش می دهد و سرطان سینه یکی از آنهاست. بنابراین زنان باید مصرف آن را کاهش دهند.