بهترین ساعت برای شام خوردن چه زمانی است؟
شام خوردن در زمان غروب آفتاب و پیش از تاریکی کامل هوا با ریتم طبیعی شبانهروزی بدن هماهنگتر است، از همین رو باعث بهبود فرایند هضم، مدیریت وزن، کنترل قند خون، کیفیت خواب و سلامت روان میشود.
دستگاه گوارش از یک ریتم طبیعی پیروی میکند که تحت تأثیر ساعت داخلی بدن ما قرار دارد و به آن ریتم شبانهروزی میگویند.
از آنجا که دستگاه گوارش در ساعات پایانی روز کارایی کمتری پیدا میکند، شام خوردن دیرهنگام و یا نزدیک به زمان خواب میتواند منجر به سوءهاضمه و اختلال در خواب شود. در مقابل، غذا خوردن پیش از غروب آفتاب، به بدن فرصت کافی برای پردازش و هضم غذا قبل از رفتن به رختخواب را میدهد. این عادت باعث هضم راحتتر و جذب بهتر مواد مغذی میشود.
غذا خوردن در ساعات پایانی شب، باعث میشود که بدن زمان کافی برای سوزاندن کالری مصرفی نداشته باشد که این امر علاوه بر افزایش وزن، باعث ایجاد اختلال در روند خواب و تاثیر بر متابولیسم بدن نیز میشود.
حفظ سطح قند خون در محدوده ثابت برای سلامت کلی بدن بسیار مهم است و ساعت شام خوردن به طور قابلتوجهی بر این مسئله تأثیر میگذارد. صرف شام پیش از غروب آفتاب باعث میشود تا کربوهیدراتها و قندها به دلیل اینکه حساسیت به انسولین در اوایل روز بیشتر است و با نزدیک شدن به شب کاهش مییابد، به طور موثرتری در بدن پردازش شوند. در مقابل، خوردن دیرهنگام شام منجر به افزایش سطح قند خون شده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
شام دیرهنگام الگوی خواب را مختل کرده و منجر به مشکلات گوارشی و حتی کابوس میشود. اما خوردن شام قبل از غروب آفتاب به بدن زمان بیشتری برای هضم غذا داده و احتمال اختلالات خواب را کاهش میدهد.
نوسانات خلقی، تحریکپذیری و افزایش سطح استرس از معایب صرف شام در ساعات پایانی شب است که ریتم طبیعی بدن را مختل میکند. اما خوردن آخرین وعده غذایی پیش از غروب آفتاب، کمک به تثبیت خلق و خو و کاهش خطر اختلالات عاطفی را به همراه دارد.