جنجال در بوکس زنان در المپیک پاریس؛ «لین یو تینگ» مرد است یا زن؟
لین یو-تینگ از تایوان، در حالی اجازه شرکت در مسابقات بوکس زنان در المپیک پاریس را پیدا کرد که در مسابقات جهانی سال گذشته به دلیل رد شدن در آزمایشهای جنسیتی، نتوانستند در آن رقابتها شرکت کند.
در مسابقات بوکس زنان المپیک پاریس، شاهد اتفاقی خبرساز و بحث برانگیز بودیم. بر اساس گزارش «دیلی میل» بریتانیا، لین یو تینگ صبح امروز (یکشنبه - ۱۴ مرداد) در مرحله یک چهارم نهایی برنده شد.
لین یو تینگ از تایوان، صبح امروز سوتلانا استانوا از بلغارستان را شکست داد؛ انتظار میرود لین با یک تصمیم متفق القول برای کسب جایگاه در نیمه نهایی در پاریس و حداقل مقام سوم مشترک قرار بگیرد
پس از پیروزی، یو تینگ گفت که حسابهای خود شبکههای اجتماعی را بسته است. به گفته وی او به دلیل جنجال مرد بودنش مورد حمله قرار گرفته است.
او توضیح داد: «این یک اقدام بسیار ناراحت کننده بود. برنده شدن در این مسابقه به این معنی نیست که میتوانم آرامش داشته باشم. من پیامهای حمایتی زیادی دریافت کردهم اما نتوانستم آنها را بخوانم زیرا حسابهای من در شبکه های اجتماعی را تعطیل کردم. البته تمام جمعیت تایوان از من حمایت میکنند، بنابراین امیدوارم تا آخر راه بروم.»
این درحالی است که مربی «سوتلانا استانوا» پیشنهاد کرد که یو تینگ نباید در مسابقات شرکت کند. این مربی گفت: «من یک پزشکی نیستم، اما وقتی آزمایش نشان میدهد که یو تینگ کروموزوم Y (مرد) دارد، او دیگر نمیتواند در این مسابقات شرکت کند.»
گفتنی است که ایمان خلیف از الجزایر و لین یو-تینگ از تایوان، در حالی اجازه شرکت در مسابقات بوکس زنان در المپیک پاریس را پیدا کردند؛ آنها در مسابقات جهانی سال گذشته به دلیل رد شدن در آزمایشهای جنسیتی، نتوانستند در آن رقابتها شرکت کنند.
خلیف ۲۵ ساله بعد از شکست دادن آنجلا کارینی از ایتالیا به مرحله یکچهارم نهایی دسته ۶۶ کیلوگرم زنان راه یافت.
کارینی، بوکسور ایتالیایی، تنها ۴۶ ثانیه بعد از شروع مسابقه با خلیف، رینگ بوکس را ترک کرد؛ این اتفاق باعث انتقاد از کمیته بینالمللی المپیک شد که چرا اجازه ورود بوکسوری را داده که قبلا گفته شده بود واجد شرایط جنسیتی برای حضور در مسابقات زنان نیست.
در واکنش، توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک (IOC)، از تصمیم این کمیته مبنی بر اجازه دادن به شرکت ایمان خلیف بوکسور الجزایری و لین یو تینگ بوکسور تایوانی در مسابقات زنان المپیک دفاع کرد.
او در این باره گفت: «ما وارد جنگ فرهنگی که گاهی انگیزههای سیاسی دارد، نخواهیم شد.»
توماس باخ در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: «ما دو بوکسور داریم که به عنوان زنان متولد شدهاند، به عنوان زنان بزرگ شدهاند، در پاسپورتشان جنسیت زن ثبت شده است و سالها به عنوان زنان مبارزه کردهاند.»
او با اشاره به اینکه این یک تعریف واضح از زن بودن است، تاکید کرده است که هیچ شکی در زن بودن آنها وجود ندارد.
گفتنی است که بازیهای المپیک از زمانی که ایمان خلیف الجزایری و لین یو تینگ تایوانی از سوی فدراسیون بینالمللی بوکس آماتور (IBA) از مسابقات جهانی سال گذشته به دلیل ناکامی در تست جنسیت کنار گذاشته شدند، جنجالهای زیادی را برانگیخته است؛ جزئیات نتایج این تستها هرگز به صورت عمومی منتشر نشده است.