دانشمندان آمریکایی: تغییرات اقلیمی منجر به افزایش سرطان شده است
محققان دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا مطالعهای را منتشر کردهاند که نشان میدهد تغییرات اقلیمی منجر به افزایش ابتلا به سرطان در سراسر جهان شده است.
این مطالعه نشان میدهد آلودگی هوا و افزایش دما باعث افزایش میزان ابتلا به سرطانهای ریه، پوست و دستگاه گوارش و سایر بیماریهای خطرناک شده است.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد قبلاً گفته بود که تغییرات اقلیمی حتی بیشتر از بیماریهای سرطانی کشنده هستند.
حالا محققان دانشگاه کالیفرنیا ارتباط نزدیکی میان تغییرات اقلیمی و افزایش میزان ابتلا به این بیماریهای خطرناک در سراسر جهان پیدا کردهاند.
آنها با بررسی بیش از ۵۰ مقاله علمی، خلاصهای از تاثیرات آینده پدیده گرمایش زمین بر انواع اصلی سرطانها از سموم محیطی گرفته تا کیفیت غذا و آب ارائه کردهاند.
به گفته پزشکان و اپیدمیولوژیستهای دانشگاه کالیفرنیا، مبارزه فعلی جهانی برای کاهش تغییرات اقلیمی نیازمند حمایت بیشتری برای قرار گرفتن در مسیر درست در رابطه با بهداشت عمومی و محافظت در برابر سرطان است.
آنها معتقدند بزرگترین تهدیدهای بهداشتی ناشی از تغییرات اقلیمی شامل آلودگی هوا، مواجهه با اشعه فرابنفش، سموم صنعتی و همچنین قطع شدن ذخایر آب و غذا در مناطقی است که بیشترین نیاز را دارند.
انتظار میرود به دلیل مواجهه با ذرات سمی موجود در هوا، میزان ابتلا به سرطان ریه در سراسر جهان افزایش یابد. برآوردهای علمی نشان میدهد ۱۵ درصد موارد جدید ابتلا به سرطان ریه به دلیل آلودگی هواست.
این مطالعه همچنین به افزایش شکاف اجتماعی و اقتصادی، افزایش میزان مهاجرت و فقر اشاره میکند. فقرا در مقایسه با دیگران به دلیل کمبود مراقبتهای پزشکی و دارو، به میزان بیشتری در معرض ابتلا به بیماریهای صعبالعلاج قرار دارند.
زمین امروزه با بالاترین میزان دما در تاریخ مواجه است که چالشهای بسیاری را به وجود آورده، به ویژه با تشدید مرگومیر و بیماریهای مزمن. اما تنها راه مقابله با این تهدید همکاری و تلاش گسترده برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، توسعه انرژی سبز و پایدار برای دستیابی به سلامتی پایدار برای همگان است.