چگونه عرق کردن در تابستان را کنترل کنیم؟
اگرچه عرق کردن منجر به خنک شدن بدن میشود، اما برخی افراد هستند که این مسئله را ناخوشایند و دردسرساز عنوان میکنند که برای توقف یا کنترل آن راههای بهداشتی و درمانی توصیه شده است.
تعریق یکی از فعل و انفعالات طبیعی بدن است که در زمانی که فرد در معرض گرما قرار میگیرد، عرق کردن و تبخیر آن باعث خنک شدن او میشود.
اما برخی افراد با این مسئله مشکل داشته و این اتفاق را ناخوشایند میدانند. برای این دسته از افراد راههایی وجود دارد تا از شر عرق کردن در گرما خلاص شوند و یا میزان تعریق خود را کنترل کنند.
یکی از این راهها استفاده از لوازم بهداشتی ضد تعریق روی پوست خشک و تمیز است که به صورت شبانه و قبل از خواب میتوان از آن استفاده کرد.
دومین راه برای کمک به کاهش تعریق، انتخاب لباسهایی از جنس پارچههای سبک و نازک و رنگهای روشنتر که به انعکاس نور خورشید کمک میکنند است.
راه دیگر، اجتناب از خوردن غذاهای تند و نوشیدنیهای حاوی کافئین است که با تحریک غدد کلیوی منجر به عرق کردن فرد میشوند.
نوشیدن چای به ویژه چای سبز که حاوی منیزیم و ویتامین B است، غدد عرق را منقبض میکند و در جلوگیری از تعریق مؤثر است.
همچنین نوشیدن آب باعث تعادل گرمایی و خنک شدن بدن در مواقع گرمی هوا میشود. ضمن اینکه نوشیدن آب زیاد به جبران آبی که بدن از تعریق زیاد، از دست میدهد کمک میکند.
تزریق بوتاکس از جمله راههای درمانی جلوگیری از تعریق است که به طور موقت، اعصابی که باعث تعریق میشوند را مسدود میکند. اثر تزریق به مدت ۶ تا ۱۲ ماه باقی میماند و پس از پایان این مدت، درمان باید تکرار شود.