اختصاصی | توجه ویژه کاپ ۲۸ به توسعه کشاورزی به گواه «ائتلاف غذا»
کیتی مککاشن، مدیر سیاست و تعامل بینالمللی در ائتلاف غذا و کاربری زمین (FOLU)، در گفتوگو با العین نیوز از توجه ویژه اجلاس آبوهوایی سازمان ملل (کاپ ۲۸) در امارات تمجید کرد.
به گفته مککاشن غذا در دستور کار COP28 از توجه ویژهای برخوردار بود؛ چرا که این کنفرانس در پایان با "اعلامیه COP28 امارات درباره کشاورزی پایدار، نظامهای غذایی تابآور و اقدام اقلیمی" خاتمه یافت که بیش از ۱۵۰ کشور آن را امضا کردند. همچنین روز غذا در برنامه کنفرانس شاهد رویدادها و تصمیمات مهمی بود.
مککاشن درباره اعلامیه کشاورزی پایدار گفت: این اعلامیه گام مهمی به جلو در ارتقای نظامهای غذایی به عنوان علت و راه حل بحران اقلیم است و اولین موردی است که در زمینه اقلیمی اتفاق میافتد. ما از این اعلامیه که به شدت مورد نیاز بود استقبال میکنیم زیرا نظامهای غذایی را به شکلی سازنده در دستور کار قرار داد.
او در ادامه افزود: اکنون که به COP29 و COP30 میرویم، دولتها باید سریعاً به مرحله اجرا بروند، از جمله تعیین اهداف جاهطلبانه مبتنی بر غذا در تعهدات ملی تعیین شده (NDCs) و برنامههای ملی انطباق آینده خود. ما فقط در صورتی میتوانیم به اهداف جهانی خود در زمینه طبیعت، اقلیم و مردم دست یابیم که نظامهای غذایی را به سمت پایداری و تابآوری بیشتر تغییر دهیم.
برای ادغام برنامههای امنیت غذایی و کشاورزی در سیاستهای اقدام اقلیمی، مککاشن گفت دولتها با امضای اعلامیه امارات، توجهات را به اهمیت ادغام غذا و کشاورزی در برنامههای اقلیمی از طریق اشاره قویتر به نظامهای غذایی در NDCs و برنامههای ملی جلب کردند.
او در ادامه به چالش تامین مالی اشاره کرد و گفت فقط ۳ درصد از کل تامین مالی جهانی اقلیم در حال حاضر سالانه در نظامهای غذایی سرمایهگذاری میشود. برای دستیابی به اهداف تعدیل و انطباق، تامین مالی جهانی اقلیم برای غذا و استفاده از زمین باید تا سال ۲۰۳۰ ده برابر شده و به حدود ۳۰۰ میلیارد دلار برسد.
در پایان، مککاشن گفت امیدوار است که در COP29 در آذربایجان، همه کشورهایی که اعلامیه امارات را امضا کردند، متعهد به گنجاندن اهداف مبتنی بر غذا در NDCs و برنامههای ملی خود شوند و فرایند رسمی کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل نقش نظامهای غذایی به عنوان راه حل برای تعدیل و انطباق را بیشتر به رسمیت بشناسد.