علائم این ۳ سرطان کشنده را جدی بگیرید
تمامی انواع بیماری سرطان یکسان نیستند و با تشخیص به موقع و شروع درمان، میتوان از خطر مرگشان جلوگیری کرد.
در حوزه پزشکی، انواع مختلف سرطان با شدت و علائم متفاوت وجود دارند؛ برخی از انواع سرطان با جراحی قابل درمان هستند، در حالی که برخی دیگر به درمان با پرتودرمانی یا شیمی نیاز دارند و گاهی اوقات هم سرطان میتواند بهبود یابد به طوری که بیماران نیازی به درمان نداشته باشند.
با این حال، بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که سرطان یک بیماری خطرناک است و نباید به سادگی آن را نادیده گرفت.
به گزارش وبسایت پزشکی Eat This, Not That، تشخیص زودهنگام سرطان، به خصوص در سه نوع بسیار خطرناک آن، میتواند شانس درمان و بهبودی کامل بیمار را افزایش دهد.
سرطان مغز
سرطان مغز، زمانی شروع میشود که سلولهای مغزی به طور غیرمنظم رشد کنند و بدین ترتیب، سلولهای سرطانی بدخیم در بافت مغز شکل میگیرند. این تومور در مغز باعث اختلال در عملکردهای مغزی مانند کنترل عضلانی، حافظه، احساس و سایر ویژگیهای طبیعی بدن میشود.
علائم این سرطان تا حدودی مبهم است، اما شایعترین نشانههای آن شامل سردرد، تشنج، تهوع، استفراغ، خوابآلودگی، مشکلات بینایی و شنوایی و تغییرات رفتاری و روانی میباشد.
برای درمان سرطان مغز، معمولاً از روشهای جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی استفاده میشود و هدف آن حذف تومور است. نوع درمان مورد استفاده، به اندازه و محل تومور و همچنین سن و سلامت کلی بیمار وابسته است.
سرطان تخمدان
یک نوع سرطان است که از تخمدان شروع میشود و باعث ایجاد سلولهای غیرعادی میشود که توانایی تکثیر و حمله به دیگر بخشهای بدن را دارند. در آغاز بیماری، ممکن است علائم بیشتری وجود نداشته باشد، اما با پیشرفت سرطان، علائم بیشتر و شدیدتر میشود. به همین دلیل، این سرطان را معمولاً به عنوان «قاتل خاموش» شناخته میشود، زیرا تا زمانی که در خارج از تخمدان تکثیر نکند، علائم ظاهری ندارد.
شناخت علائم و نشانههای سرطان تخمدان بسیار حائز اهمیت است؛ نفخ، درد در ناحیه لگن، مشکل در غذا خوردن، حس سیری سریع و تکراری و ادرار مکرر، از جمله علائم این سرطان هستند.
سرطان لوزالمعده
غده لوزالمعده آنزیمهایی را ترشح میکند که در فرایند هضمی به کار میروند و هورمونهایی نیز تولید میکند که وظیفه کنترل قند خون را بر عهده دارند.
سرطان لوزالمعده یا پانکراس، زمانی رخ میدهد که سلولهای داخل غده لوزالمعده، که در پشت معده قرار دارد، به طور غیرمنظم شروع به تکثیر میشوند و یک آسیب تشکیل میدهند. این سلولهای سرطانی توانایی حمله به دیگر بخشهای بدن را دارند.
سرطان لوزالمعده میتواند به سرعت به اعضای مجاور منتقل شود. متأسفانه، در بسیاری از موارد، تا زمانی که پیشرفته نشود، شناسایی آن مشکل است، زیرا علائم و نشانههای اولیه بیماری مبهم هستند. این بیماری باعث مرگ و میر فوق العاده بالایی در بین بیماران مبتلا میشود؛ به طوری که تنها حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری پس از پنج سال از تشخیص، زنده میمانند. با این حال، شناسایی زودهنگام آن باعث افزایش شانس درمان موفقیتآمیز بیشتری خواهد شد.