«تب دنگی» بار دیگر با شروع بارشها در ایران خطرساز شد
ماجرای پشه آئدس و بیماری تب دنگی، از بهار و تابستان امسال، دوباره بر سر زبانها افتاد و مدیران وقت وزارت بهداشت ایران، در آن مقطع هشدار داده بودند که احتمال شیوع تب دنگی همزمان با شروع بارشها وجود دارد.
برهمین اساس اخبار منتشرشده حاکی از آن است که شدتگرفتن بارش باران در مناطق جنوب شرقی ایران باعث شیوع مجدد تب دنگی شده و احتمال دارد بهزودی این بیماری به سراسر کشور منتقل شود.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، در واکنش به شیوع تب دنگی، گفت: این بیماری نادر و پرخطر از لحاظ چگونگی انتقال بسیار شبیه به تب مالاریا است.
وی افزود: پشه دنگی در داخل خانه نیز میآید و نیش میزند و در برابر سموم بسیار مقاوم است. تخم این پشه ۴۰۰ روز در جای خشک زنده میماند و به محض بارندگی تبدیل به پشه میشود، تخم در درون خود ویروس دارد و به راحتی منتقل میکند.
طبق گزارش وزارت بهداشت ایران، پشه آئدس در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شده اما لزوماً در همه این شهرها بیماری وارد نشده و فقط در چابهار و بندرلنگه به صورت مختصر بیماری شناسایی شده است.
سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نسبت به وضعیت خطرناک تب دنگی در چابهار هشدار داده و عنوان داشته است که تب دنگی در چابهار به سرعت در حال گسترش است و تاکنون ۴۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و امکان شیوع آن در سایر مناطق کشور وجود دارد.
اسحاقی افزود: فاضلاب و آبهای راکد و آلوده یکی از عوامل مؤثر در شیوع تب دنگی در چابهار است و با توجه به اینکه روزانه بیش از ۶ پرواز به صورت مستقیم به چابهار داریم چنانچه برای این موضوع چارهاندیشی نشود شاهد شیوع تب دنگی در سایر مناطق کشور خواهیم بود.