کشفی جدید در علم نجوم؛ عمر دنیا دو برابر شد
منجمان در تحقیقاتی جدید دریافتند که عمر کیهان ۲۶.۷ میلیارد سال است، در حالیکه پیش از این، آمار بدست آمده از تحقیقات قبلی در این مورد ۱۳.۷ میلیارد سال بود.
«راجندرا گوپتا» استادیار فیزیک در دانشکده علوم دانشگاه «اوتاوا» کانادا میگوید: با استفاده از مدل تازه طراحیشده، موفق شدیم زمان شکلگیری کهکشانها را به میزان چندین میلیارد سال به عقبتر برده و طبق برآورد جدید عمر کیهانی از ۱۳.۷ میلیارد سال به ۲۶.۷ میلیارد سال برآورد شد.
از سالها پیش تخمین عمر کیهانی از رویداد موسوم به بیگبنگ و مطالعه قدیمیترین ستارگان بر اساس نور رسیده از کهکشانهای دوردست مسئله مهمی بوده که همواره ستارهشناس و محققین این حوزه به دنبال کشف آن بودهاند.
این اتفاق در سال ۲۰۲۱ به لطف پیشرفت علم و فناوری و بکارگیری تکنیکهای جدید در علم نجوم، طول عمر کیهان با استفاده از مدل تطبیقی «لامبدا – سی دی ام» در حدود ۱۳.۷۹۷ میلیارد سال برآورد شد.
مدل تطبیقی لامبدا سیدیام که به مدل استاندارد کیهانشناسی نیز مشهور است، سادهترین و پذیرفتهشدهترین مدلی است که به توصیف تحول کیهانی از نخستین لحظات تا عصر حاضر میپردازد.
اما دانشمندان با توجه به وجود ستارگانی مانند «متوشالح» که به دورهای قدیمیتر از عمر تخمینی کیهان مربوط میشوند و همچنین کشف کهکشانهای اولیه در مراحل پیشرفته تکاملی با تلکسوپ فضایی جیمز وب، نظریههای متفاوتی را نسبت به پژوهش سال ۲۰۲۱ ارائه کردند.
همچنین «گوپتا» اشاره کرد که تفاسیر سنتی از «ثابت کیهانی» که نشان دهنده ماده تاریک مسوول شتاب توسعه و گسترش کیهان است، برای نتیجه بهتر نیازمند بازبینی است.