بازگشایی یکی از قدیمیترین مساجد مصر پس از دو دهه بازسازی (+تصاویر)
مسجد ظاهر بیبرس در قاهره، پایتخت مصر که قدمت آن به قرن هفتم هجری میرسد، پس از دو دهه بازسازی با حضور مقامات الازهر و وزارت اوقاف مصر بازگشایی شد.
این مسجد که توسط ظاهر بیبرس، چهارمین سلطان سلسله ممالیک، در سال ۱۲۶۸ میلادی ساخته شد با مساحتی به وسعت ۱.۲ هکتار در شمال مرکز قاهره دارد و سومین مسجد بزرگ مصر به شمار میرود.
این مسجد سومین مسجد بزرگ مصر است، اما بیش از دو قرن پیش تخریب شد و به قلعه نظامی و سپس به کارخانه صابونسازی و کشتارگاه در عصر انگلیسیها در مصر تبدیل شد تا اینکه در سال ۱۸۹۳ میلادی، کمیسیون حفظ یادگارهای کهن عربی، این مسجد را بازسازی کرد و کاربری اصلی آن را بازگرداند.
این بازسازی که ۷.۶۸ میلیون دلار هزینه داشت، با سرمایهگذاری مشترک قزاقستان و در سال ۲۰۰۷ آغاز شد.
مسجد الظاهر به مدت ۲۲۵ سال، بسته و متروک بود یا برای اهداف غیر مذهبی فعالیت میکرد که باعث تخریب آن شد.
در طول لشکرکشی ناپلئون به مصر، از این مسجد به عنوان یک قلعه نظامی استفاده شد، سپس در قرن نوزدهم تحت حکومت عثمانی به عنوان یک کارخانه صابونسازی استفاده شد. بعدها، زمانی که بریتانیا در سال ۱۸۸۲ به مصر حمله کرد، از آن به عنوان کشتارگاه استفاده شد.
نامگذاری مسجدی در مصر به نام مسیحی!
مراسم افتتاحیه این مسجد با حضور «دکتر احمد طیب» شیخ الازهر، «دکتر محمد مختار جمعه» وزیر اوقاف، «دکتر مولین اشیمباییف» رئیس مجلس سنای قزاقستان، «احمد عیسی» وزیر گردشگری، «دکتر شوقی علام» مفتی مصر، «شیخ نوریزبای حاجی طغانولی» مفتی اعظم و رئیس اداره دینی مسلمانان قزاقستان، «دکتر سلامه داوود» رئیس دانشگاه الازهر، «دکتر نظیر عیاد» دبیرکل مجمع تحقیقات اسلامی، «دکتر مصطفی وزیری» دبیرکل شورای اعلای آثار باستانی، «مهندس سید فاروق» رئیس شورای اداری شرکت پیمانکاران عرب، «خیرات لاما شریف» سفیر قزاقستان در قاهره برگزار شد.