کارشناسان: وعدههای اقتصادی نامزدهای انتخابات ایران قابل اجرا نیست
از بین هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، چند تن از آنها برای جلب رأی مردم وعدههایی دادهاند که کارشناسان مسائل اقتصادی میگویند عمل به آنها امکانپذیر نیست.
محسن رضایی قول داده به 40 میلیون ایرانی ماهانه 450 هزار تومان یارانه نقدی بپردازد. رضایی میگوید دولتش از محل فروش فرآوردههای نفتی چهار میلیارد دلار به تأمین بودجه پرداخت یارانه به مردم اختصاص میدهد.
این در حالی است که کارشناسان میگویند دولت ایران در حال حاضر همین یارانه 45 هزار تومانی را نیز به سختی پرداخت میکند.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، دیگر نامزد انتخابات، برای کمک به اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان وعده وام 500 میلیون تومانی داده است و قول داده تورم را در چهار سال به پایینترین حد خود برساند.
این در حالی است که بانکهای ایران در حال حاضر در پرداخت وامهای 70 تا 100 میلیون تومانی فعلی نیز به مشکل خوردهاند.
ابراهیم رئیسی که گفته میشود بخت اصلی پیروزی در انتخابات 28 خرداد است، میگوید اقتصاد را باید به دست «بخش خصوصی واقعی» سپرد. این در حالی است که او پیشتر بارها از فرآیند خصوصیسازی در دولتهای قبلی انتقاد کرده بود.
سعید جلیلی نیز قول داده با آغاز پروژه تهاتر کالا، مشکل تبادلات ارزی در دوران تحریم را حل کند. ایده او با واکنش علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس ایران مواجه شد. لاریجانی در پاسخ به جلیلی گفت: «اگر شما توانستید یک ماه زندگی شخصی خود را با تهاتر اداره کنید، نسخه آن را برای کشور هم بپیچید.»