اکران فیلمی از یک کارگردان ایرانی درباره ترامپ خشم کمپین انتخاباتی او را برانگیخت
«کارآموز» با بازی سباستین استن در نقش دونالد ترامپ جوان، توزیعکنندهای پیدا کرده است که قصد دارد این فیلم را کمی قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در نوامبر منتشر کند.
«کارآموز» با بازی سباستین استن در نقش دونالد ترامپ جوان پس از تلاش برای جلب علاقه پس از نمایش خود در جشنواره کن، توزیع کننده ای پیدا کرده که قصد دارد فیلم را کمی قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر منتشر کند.
آسوشیتدپرس گزارش می دهد که Briarcliff Entertainment «کارآموز» را در ۱۱ اکتبر در سینماهای ایالات متحده و کانادا اکران میکند، درست چند هفته قبل از اینکه آمریکاییها در ۵ نوامبر رای خود را به صندوق بیندازند.
علی عباسی، کارگردان ایرانی تبار دانمارکی، پیش از حضور رای دهندگان به پای صندوقهای رای، نمایش فیلم «کارآموز» را در سینماها در اولویت قرار داده بود. پس از اینکه استودیوهای بزرگ و پخشکنندگان فیلم ترجیح دادند برای این فیلم پیشنهادی ارائه ندهند، عباسی در اوایل ژوئن در شبکه X از این موضوع شکایت کرد که «بعضی از افراد صاحب قدرت در کشور شما به دلایلی نمیخواهند شما آن را ببینید!»
استفن چونگ، مدیر ارتباطات ستاد انتخاباتی ترامپ، روز جمعه در بیانیهای اکران این فیلم را «دخالت نخبگان هالیوود در انتخابات پیش از نوامبر» خواند.
چونگ گفت: «این فیلم افترای مخرب محض است، هرگز نباید روشنایی روز را ببیند، حتی سزاوار این نیست که در بخش DVD درست در سطل زباله یک فروشگاه فیلم با تخفیف که به زودی تعطیل میشود، قرار بگیرد.»
بخشی از آنچه باعث کاهش علاقه به «کارآموز» شد، تهدید بالقوه اقدام قانونی بود. پس از نمایش آن در کن در ماه می، چونگ این فیلم را «داستانی ناب» خواند و گفت که تیم ترامپ شکایتی را برای رسیدگی به اتهامات دروغین آشکار این کارگردانان معلومالحال تشکیل خواهد داد.
«کارآموز» به قدرت رسیدن ترامپ در املاک و مستغلات نیویورک تحت نظارت وکیل مدافع روی کوهن (با بازی جرمی استرانگ) میپردازد. در اواخر فیلم، ترامپ در حال تجاوز به همسرش، ایوانا ترامپ (با بازی ماریا باکالووا) به تصویر کشیده میشود. در سوگندنامه طلاق ایوانا ترامپ در سال ۱۹۹۰، او اظهار داشت که ترامپ به او تجاوز کرده است. ترامپ این اتهام را رد کرد و ایوانا ترامپ بعداً گفت که منظورش به معنای واقعی کلمه نبود، بلکه احساس میکرد که مورد تجاوز قرار گرفته است.
عباسی در ماه می گفت: «من پیشنهاد میکنم ترامپ هر جا که میخواهد بروم و با او ملاقات کنم و در مورد زمینه فیلم صحبت کنم، بعد از آن یک نمایش و گپ بزنم، اگر برای کسی در کمپین ترامپ جالب است.»
بریارکلیف اینترتینمنت فیلمهایی از جمله مستند ۲۰۲۲ «گابی گیفوردز عقب نمینشیند» و تریلر لیام نیسون «خاطره» را منتشر کرده است. توزیعکننده مستقل فیلم توسط تام اورتنبرگ اداره میشود که در لاینزگیت به اکران فیلم «فارنهایت ۹/۱۱» مایکل مور کمک کرد و به عنوان مدیر عامل Open Road از بهترین فیلم برنده اسکار «Spotlight» حمایت کرد.
علی عباسی، کارگردان ایرانی-دانمارکی، یکی از چهرههای نوظهور و تحسینشده در سینمای جهان است که با آثار هنری خود توجه بسیاری از منتقدان و علاقهمندان سینما را به خود جلب کرده است. او در سال ۱۹۸۱ در تهران به دنیا آمد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در ایران سپری کرد. علی عباسی در جوانی به دلایل شخصی و تحصیلی ایران را ترک کرد و به سوئد و سپس به دانمارک مهاجرت کرد تا مسیر حرفهای خود را در دنیای فیلمسازی آغاز کند.
علی عباسی کیست؟
تحصیلات و شروع فعالیتهای هنری
عباسی در ابتدا به تحصیل در رشته معماری پرداخت، اما علاقه عمیق او به سینما و داستانگویی باعث شد تا مسیر حرفهای خود را به سمت فیلمسازی تغییر دهد. او به مدرسه ملی فیلم دانمارک (The National Film School of Denmark) پیوست و در این مؤسسه معتبر تحصیلات خود را در زمینه کارگردانی تکمیل کرد. این تغییر مسیر، عباسی را به یکی از برجستهترین فیلمسازان نسل جدید تبدیل کرد.
اولین موفقیتهای سینمایی
اولین فیلم بلند علی عباسی به نام «Shelley» در سال ۲۰۱۶ به نمایش درآمد. این فیلم ترسناک و روانشناختی که داستان آن درباره یک زن جوان است که با بارداری عجیب و ماورایی دست و پنجه نرم میکند، توانست تحسین منتقدان را برانگیزد. عباسی با این فیلم توانست به خوبی مهارت خود را در ایجاد فضایی دلهرهآور و نگرانکننده به نمایش بگذارد و توجه جشنوارههای بینالمللی را به خود جلب کند.
موفقیت بزرگ با فیلم مرز (Border)
فیلم دوم عباسی، «مرز» (Gräns)، که در سال ۲۰۱۸ به اکران درآمد، نقطه عطفی در حرفه او بود. این فیلم بر اساس داستانی کوتاه از نویسنده سوئدی، جان آجویده لیندکویست (نویسنده بگذار وارد شوم) ساخته شده است. مرز، یک داستان عجیب و فانتزی درباره زنی با ویژگیهای ظاهری غیرعادی و تواناییهای خارقالعاده است که در مرز گمرکی کار میکند. این فیلم با روایت پیچیده و منحصر به فرد خود، توانست جایزه بخش «نوعی نگاه» را در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۸ به دست آورد و نام علی عباسی را در سطح بینالمللی بر سر زبانها بیندازد.
تمها و سبک کارگردانی
فیلمهای علی عباسی اغلب با تمهای ماورایی و فراطبیعی سروکار دارند و در آنها مفاهیمی همچون هویت، غریبهگی و ارتباط انسان با جهان اطراف به چالش کشیده میشوند. او با استفاده از عناصر ژانر وحشت و فانتزی، توانسته است مرزهای واقعیت و تخیل را در هم بشکند و مخاطبان را با سوالات پیچیدهای درباره ماهیت انسانیت و اخلاقیات روبرو کند.
سبک بصری عباسی نیز منحصر به فرد است. او با استفاده از ترکیبی از جلوههای ویژه و فضاسازیهای طبیعی، تصاویری را خلق میکند که بیننده را به دنیای دیگر میبرد. این ویژگی در فیلم مرز به وضوح دیده میشود، جایی که شخصیتهای فیلم به گونهای طراحی شدهاند که مرز بین انسان و موجودات ماورایی را مبهم کنند.
فعالیتهای اخیر
علی عباسی پس از موفقیت مرز به کارگردانی فیلمهای جدیدی پرداخته است که انتظار میرود همچنان به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند. یکی از پروژههای جدید او فیلم «عنکبوت مقدس» (Holy Spider) است که به موضوعات جنایی و مذهبی پرداخته و بر اساس رویدادهای واقعی ساخته شده است. این فیلم در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ به نمایش درآمد و بار دیگر نشان داد که عباسی توانایی ساخت فیلمهای جسورانه با موضوعات حساس را دارد.
نتیجهگیری:
علی عباسی با آثار خلاقانه و جسورانهاش به یکی از مهمترین چهرههای جدید سینمای جهان تبدیل شده است. او توانسته با ترکیب عناصر واقعگرایی و ماورایی، مرزهای سنتی سینما را گسترش دهد و تجربهای تازه و منحصربهفرد را برای مخاطبان خلق کند. بدون شک، عباسی یکی از کارگردانانی است که باید در سالهای آینده آثار او را با دقت دنبال کرد.