رکوردشکنی هزینههای نظامی جهان در سال ۲۰۲۳؛ کدام کشورها بیشترین هزینه نظامی را ثبت کردند؟
اینفوگرافیک | کدام کشورها در سال ۲۰۲۳ بیشترین هزینه نظامی را داشتهاند؟
بنابر گزارش موسسه بینالمللی صلح استکهلم (SIPRI)، هزینههای نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد زد و این هزینهها به رکورد بیسابقه ۲.۴۴۳ تریلیون دلار رسیده است.
موسسه بینالمللی صلح استکهلم (SIPRI) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد، هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ به دلیل تنشها و درگیریها، رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.
موسسه بینالمللی صلح استکهلم در این گزارش اعلام کرد که هزینههای نظامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۶.۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲، به بالاترین سطح رسیده است.
بر اساس این گزارش که روز دوشنبه توسط SIPRI منتشر شد، هزینه نظامی جهان برای نهمین سال متوالی افزایش پیدا کرد و به رکورد ۲.۴۴۳ تریلیون دلار رسید.
درگیریها کمر اقتصاد جهانی را شکست؛ هزینه ۱۷ تریلیون دلاری در یک سال
همچنین هزینه نظامی در هر پنج منطقه جغرافیایی که این موسسه آن را تعریف کرده نیز افزایش یافته است.
با استناد بر گزارش جدید موسسه بینالمللی صلح استکهلم نوشت: هزینههای نظامی در سراسر جهان و به ویژه در اروپا، خاورمیانه و آسیا افزایش قابل توجهی داشته است.
در این گزارش عنوان شده که آمریکا، چین، روسیه، هند و عربستان سعودی به ترتیب پنج کشوری هستند که بیشترین هزینه نظامی را داشتهاند.
بنابر همین گزارش، هزینه نظامی ۳۱ عضو ناتو ۱۳۴۱ میلیارد دلار معادل ۵۵% کل هزینههای نظامی جهان است. اعضای اروپایی ناتو هزینههای نظامی خود را افزایش دادند.
آمریکا با سهم ۳۷ درصدی مجموع و همچنین هزینه ۹۱۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۳ در حوزه نظامی، همچنان از این حیث رکورددار است.
هزینه نظامی آمریکا به عنوان قدرتمندترین ارتش جهان و ناتو با ۲.۳ درصد افزایش به ۹۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسید که ۶۸ درصد از کل هزینه نظامی ناتو را تشکیل میدهد.
بحرانهای جهانی در سال ۲۰۲۴: از اوکراین تا غزه و از سودان تا میانمار
چین نیز با سهم ۱۲ درصدی و هزینه ۲۹۶ میلیارد دلاری در سال گذشته، در رتبه دوم قرار دارد.
بر اساس این گزارش، روسیه هزینههای خود را به میزان ۲۴ درصد افزایش داده و در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۹ میلیارد دلار رسیده است.
هند با ۸۳.۶ میلیارد دلار در رتبه چهارم فهرست هزینههای نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ قرار گرفت.
عربستان سعودی نیز هزینههای نظامی خود را ۴.۳ درصد افزایش داده و به رقم تقریبی ۷۵.۸ میلیارد دلار رسانده است و در رده پنجم قرار دارد.
بریتانیا (۷۴.۹ میلیارد دلار)، آلمان (۶۶.۸ میلیارد دلار)، اوکراین (۶۴.۸ میلیارد دلار)، فرانسه (۶۱.۳ میلیارد دلار) و سرانجام ژاپن (۵۰.۲ میلیارد دلار) در ردههای بعدی قرار گرفتند.
براساس اعلام این موسسه، اوکراین از حیث هزینه نظامی در سال ۲۰۲۳ در رتبه هشتم کشورهای پرهزینه قرار گرفت. هزینههای نظامی این کشور در سال گذشته مقایسه با سال پیش از آن، با ۵۱ درصد افزایش به ۶۴.۸ میلیارد دلار رسید؛ این رقم ۵۸ درصد مجموع هزینههای دولت کییف را شامل میشود.
منطقه خاورمیانه نیز شاهد افزایش ۹ درصدی هزینه نظامی بود به طوری که هزینه نظامی اسرائیل در بحبوحه جنگ غزه، با افزایش ۲۴ درصدی به ۲۷.۵ میلیارد دلار رسید.
بر اساس این گزارش، ایران از این نظر در رده چهارم کشورهای منطقه خاورمیانه است و عربستان سعودی با ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، اسرائيل با ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و همچنین ترکیه با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بیشتر از ایران در صنایع نظامی هزینه کردهاند.
در گزارش موسسه تحقیقات بینالمللی صلح استکهلم آمده است که بر اساس دادههای موجود، ایران در سال ۲۰۲۳ با ۱۰ میلیارد و سیصد میلیون دلار چهارمین هزینه نظامی در خاورمیانه را داشته است و سهم هزینههای نظامی اختصاص یافته به سپاه پاسداران بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ از ۲۷ درصد به ۳۷ درصد افزایش یافته است.