شوک جهانی بعد از بمباران بیمارستان «المعمدانی» در غزه
اینفوگرافیک | واکنشهای جهانی به بمباران بیمارستان «المعمدانی»
«حمله اسرائیل» به بیمارستان «المعمدانی» در نوار غزه که منجر به کشته شدن صدها فلسطینی شد، با موجی از محکومیتهای جهانی مواجه شد.
این حمله موشکی شامگاه سهشنبه (۲۵ مهر) به وقوع پیوست و بر اثر آن بیش از ۵۰۰ نفر شامل مجروحان، زنان و کودکان فلسطینی کشته شدند.
اسرائیل و گروههای فلسطینی یکدیگر را به انجام این حمله متهم کردهاند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت راکت برخورد کرده به بیمارستان غزه از سوی گروه جهاد اسلامی فلسطین شلیک شده است.
او افزود آسیب ندیدن ساختمانهای مجاور بیمارستان و عدم وجود گودالی عمیق در محل حادثه نشان میدهد انفجار بیمارستان غزه به دلیل حمله هوایی ارتش اسرائیل نبوده است.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین به این روایت اسرائیلی واکنش نشان داد و گفت: «روایتهای ضد و نقیض دشمن (اسرائیلی) در مورد بمباران بیمارستان المعمدانی دروغهای این رژیم را برملا میکند.»
این جنبش خاطرنشان کرد که بمباران این بیمارستان دقیقا با همان جنگندههایی انجام شد که در طول شبانه روز در برابر چشم جهانیان غزه را بمباران میکنند.
واکنشهای جهانی
این حمله با موجی از محکومیتها و ابراز انزجار در جهان مواجه شد.
دولت امارات «حمله اسرائیل» به بیمارستان «المعمدانی» در نوار غزه را به شدت محکوم کرد. این کشور از جامعه جهانی خواست تا برای جلوگیری از تلفات بیشتر جانی و پرهیز از تشدید بیشتر اوضاع در فلسطین تلاش کند و تمام تلاشهای انجام شده برای دستیابی به صلح همه جانبه و عادلانه و جلوگیری از منطقه را پیش ببرد.
عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر اظهار داشت: «من حمله به بیمارستان غزه را شدیداً محکوم میکنم، این اقدام نقض آشکار قوانین بینالمللی است».
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران این حمله را به شدت محکوم کرد و گفت: «شعله آتش بمبهای آمریکایی - اسرائیلی که امشب در بیمارستان المعمدانی غزه بر سر مجروحان مظلوم فلسطینی ریخته شد، به زودی صهیونیستها را خواهد بلعید.»
او چهارشنبه ۲۶ مهرماه را روز عزای عمومی اعلام کرد.
طالبان هم «حمله اسرائیل» به بیمارستان غزه را به گونهی شدید محکوم کرده و این حمله را «وحشت و جنایت علیه انسانیت» دانسته است.
پادشاهی عربستان سعودی «فاجعه» بیمارستان «المعمدانی» را محکوم کرد و این حادثه را «یک تحول خطرناک» دانست که جامعه بین المللی را ملزم به کنار گذاشتن استانداردهای دوگانه در اجرای قوانین بین المللی بشردوستانه میکند.
وزیر امور خارجه اردن در پی این حمله اعلام کرد که نشست بین سران این کشور، آمریکا، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین که قرار بود روز چهارشنبه در امان برگزار شود را لغو کرده است.
کشورهای دیگر هم مانند عراق، پاکستان، کویت، بحرین، ترکیه و بسیاری از نهادهای بینالمللی این حمله را محکوم کردند.
در همین حال، طرفداران فلسطین در کشورهای مختلف در اعتراض به این حمله تجمعهای گستردهای برگزار کردند.