اختصاصی | روایت نویسنده الحشاشین از جاهطلبیهای اقتصادی حسن صباح
عبدالرحیم کمال، فیلمنامهنویس مصری در گفتگویی اختصاصی با العین پرده از طمعها و آرزوهای اقتصادی حسن صباح، رهبر مشهور فرقه حشاشین در قرن ۱۱ میلادی برداشت.
کمال که به تازگی مجموعه تلویزیونی الحشاشین را درباره این فرقه نوشته، میگوید تصمیم حسن صباح برای ضرب سکه طلای ویژه خود، ریشه در واقعیات تاریخی دارد و تنها یک داستان درام نیست.
وی در گفتگو با العین الاخباریه توضیح داد: دینار حشاشین نمونه واقعی داشت و هدف صباح از آن، رقابت و تضعیف اقتصادی امپراتوری سلجوقیان بود، همانطور که در عرصه سیاسی و نظامی با آنها میجنگید.
در آن زمان، دینار سکه طلای رسمی امپراتوری سلجوقیان بود که در سراسر جهان اسلام رایج بود و نقش کلیدی در اقتصاد و تجارت این امپراتوری داشت.
کمال افزود حسن صباح دستور داده بود دیناری که توسط فرقه حشاشین ضرب میشد، از طلای ناب و با وزن بیشتر از دینارهای سلجوقیان و خلفای عباسی باشد تا بر آنها برتری یابد.
این نشان میدهد که آرزوها و نقشههای اقتصادی حسن صباح فراتر از مرزهای جغرافیایی امپراتوری سلجوقیان و حتی خلافت عباسیان بود.
ضرب سکه طلا در آن زمان نمادی از حاکمیت و اقتدار سیاسی محسوب میشد و حسن صباح با این اقدام قصد داشت قدرت و نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد.