روز جهانی مبارزه با مواد مخدر؛ «آمار رو به رشد معتادان تزریقی در جهان»
در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، سازمان ملل متحد میگوید برعکس آنچه تخمین زده شده، آمارهای جهانی نشان میدهد که تعداد معتادان تزریقی در جهان افزایش یافته است.
اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری به حساب میآید.
۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیر؛ روز جهانی مبارزه با مواد مخدر
۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیرماه توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به نام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
هدف از نامگذاری این روز کنترل مواد مخدر و ابراز عزم سیاسی ملتها در مسئله مبارزه با آن، تقویت همکاری و اقدام جهانی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و آشنایی قشر جوان با آسیبهای اعتیاد است.
آمار رو به رشد معتادان تزریقی در جهان
بر اساس گزارش «بیبیسی فارسی» سازمان ملل متحد در گزارش اخیر خود نوشت که تعداد معتادان تزریقی در جهان، برعکس آنچه که تخمین زده شد، به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۳.۲ میلیون نفر در جهان اقدام به تزریق مواد مخدر کردهاند که ۱۸ درصد بیش از تخمینهای پیشین در این زمینه است.
همچنین جهان شاهد افزایش ۲۳ درصدی آمار استفاده از مواد مخدر و افزایش ۴۵ درصدی اختلالات مرتبط با مواد مخدر است.
این گزارش همچنین تاکید کرده است که افراد مبتلا به بیماریهای روانی، جوانان و کسانی که از گروههای کم درآمدتر هستند، آسیبپذیری بیشتری در این زمینه دارند.
این سازمان در گزارش خود با استناد به دادههای موجود از ۱۸ کشور اعلام کرد که احتمال تزریق مواد مخدر در مردان ۵ برابر بیشتر از زنان است که آنها شرکای زن خود را نیز با این مواد مخدر آشنا میکنند.
مواد مخدر مصنوعی که بر بازار مواد مخدر غیرقانونی جهان سلطه دارد
سازمان ملل متحد در گزارشی که روز گذشته (یکشنبه - ۴ تیر) منتشر کرده، نوشته است که عرضه و تقاضا برای کوکائین در سراسر جهان در حال افزایش است.
بر اساس گزارش «بیبیسی فارسی»، به نقل از گزارش دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، در حال حاضر فنتانیل یا متامفتامین از جمله مواد مخدر مصنوعی است که بر بازار مواد مخدر غیرقانونی جهان سلطه دارد.
گفتنی است که از هر پنج نفر تنها یک نفر به راههای درمانی دسترسی دارد.