واکنش ایران به اتهام دستداشتن در توقیف کشتی باری در دریای سرخ از سوی حوثیها
سخنگوی وزارت خارجه ایران به اتهام دستداشتن تهران در توقیف کشتی باری «گلکسی لیدر» در دریای سرخ از سوی حوثیهای یمن واکنش نشان داد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه نشست هفتگی خود با خبرنگاران، اتهامات اسرائیل مبنی بر دستداشتن تهران در توقیف کشتی باری «گلکسی لیدر» توسط حوثیها در جنوب دریای سرخ را رد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر نخستوزیر اسرائیل مبنی بر این که ایران در توقیف کشتی «گلکسی لیدر» توسط حوثیها دست داشته است، گفت: بارها ما اعلام کردیم که گروههای مقاومت نمایندگان ملتهای خود هستند و بر اساس منافع ملت خود تصمیم میگیرند و بر اساس آن خودجوش اقدام میکنند.
واکنش تند اسرائیل به توقیف یک کشتی به دست حوثیهای وابسته به ایران
کنعانی اظهارداشت: این اتهام زنیها به نوعی فرافکنی و برای فرار از شرایط بغرنجی است که اسرائیلیها با آن روبرو هستند و آنها نمیتوانند بپذیرند که شکست راهبردی، سنگین و چند بعدی از سوی جریان مقاومت در فلسطین متحمل شدهاند.
روز گذشته منابع رسانهای از توقیف یک فروند کشتی توسط حوثیهای یمن خبر دادند.
حوثیهای یمن اعلام کردند، یک کشتی باری را که متعلق به بریتانیا است و توسط یک گروه کشتیرانی ژاپنی اداره میشود در اعماق دریای سرخ توقیف کرده و آن را به سوی سواحل یمن هدایت کردند. ۲۵ نفر در این کشتی بازداشت شدند.
دولت ژاپن کشتی باری توقیف شده در دریای سرخ را متعلق به خود دانسته و این اقدام را محکوم کرد.
سخنگوی دولت ژاپن اعلام کرد که این کشتی در اختیار شرکت نیپون یوسن ژاپن بوده است.
کابینه ژاپن خاطرنشان کرد در حال تلاش برای آزادی ناو تجاری است.
شرکت نیپون یوسن اعلام کرد کشتی گلکسی لیدر در سواحل یمن در مسیر حرکت به سمت هند متوقف شد.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل یکشنبه در بیانیهای گفت: توقیف این کشتی یک اقدام «تروریستی» از سوی ایران است و ما حمله ایران به یک کشتی بین المللی را به شدت محکوم میکنیم.
دفتر نتانیاهو همچنین اعلام کرد: توقیف این کشتی پیامدهای بینالمللی را در زمینه امنیت خطوط کشتیرانی جهانی به همراه خواهد داشت.
پیش از این، برخی رسانهها اعلام کردند: این کشتی که تحت کنترل حوثیها قرار گرفته است متعلق به رامی اونگر یک تاجر اسرائیلی است.