مراسم تشییع پیکر «اسماعیل هنیه» در تهران؛ چرا جامعه ایران از نحوه ترور او خشمگین است؟
در پی ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران در محل اقامتش در شمال پایتخت ایران، جامعه این کشور از نحوه ترور او خشمگین شدند؛ اما چرا؟
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، جمعیتی از عزاداران، امروز (پنجشنبه - ۱۱ مرداد) با حمل تصاویری از هنیه و پرچم فلسطین در دانشگاه تهران در مرکز پایتخت تجمع کردند تا مراسم تشییع پیکر رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران آغاز کنند.
بر اساس تصاویر منتشر شده از سوی رسانههای داخلی ایران، علی خامنهای، رهبر ایران، بر پیکر اسماعیل هنیه که روز گذشته در تهران ترور شد، نماز میت اقامه کرد.
هنیه برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری جدید ایران، به تهران رفته بود اما با مداد روز گذشته (چهارشنبه - ۱۰ مرداد) به همراه یکی از محافظانش در تهران کشته شده است.
حماس روز گذشته اعلام کرد که در پی برگزاری مراسم تشییع در تهران، جسد هنیه فردا (روز جمعه - ۱۲ مرداد) برای خاکسپاری به دوحه پایتخت قطر منتقل خواهد شد.
بر اساس این بیانیه حماس، هنیه «در قبرستان امام موسس در لوسیل» به خاک سپرده خواهد شد.
ترور هنیه چه تأثیری بر غزه دارد؟
مجله «فارین پالیسی» درباره ترور هنیه گفت: «ترور او تأثیر کمی بر غزه خواهد داشت، زیرا او عمدتاً در دوحه زندگی میکرد. اما واضحترین پیامد این است که مذاکره بر سر آتشبس در غزه تضعیف میشود.»
با این حال، این مجله خاطرنشان کرد که حادثه ترور هنیه منجر به شکست دور کنونی مذاکرات آتشبس میشود و امیدها برای دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانها و پایان دادن به خصومتها از طریق مذاکره را از بین میبرد.
در حالی که این مجله تاکید کرد که این حادثه نه به خاطر هویت هانیه که افراد دیگری جایگزین او خواهند شد - بلکه به دلیل مکان و زمان آن بسیار مهم است.»
پس چرا جامعه ایران از نحوه ترور اسماعیل هنیه خشمگین است؟
بر اساس گزارشهای اولیه منسوب به حماس و منتشر شده در رسانههای داخلی ایران، اسرائیل بامداد روز گذشته به خانه هنیه در تهران حمله هوایی کرد.
این مجله ترور هنیه را «یک اتفاق ظالمانه در یک روز عادی» توصیف کرد؛ زیرا حادثهای که ساعاتی پس از تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور جدید ایران رخ داده بود، جایی که پایتخت مملو از مقامات ارشد ایرانی، مقامات خارجی و فرماندهان سپاه پاسداران بود.
این مجله در ادامه گزارش خود نوشت:«ایران دارای سامانه دفاع هوایی پیشرفته روسی اس-۳۰۰ است که برای پاسخ به تهدیدات آمریکا و اسرائیل و حمایت از برنامه هستهای مخفی این کشور ساخته شده است؛ سامانه دفاع هوایی اس ۳۰۰ ایران که آماده بود یک هواپیمای مسافربری اوکراینی را ساقط کند و همه ۱۷۶ سرنشین آن را کشد.»
این مجله همچنین در گزارش خود به خشم ایرانیان نسبت به نحوه ترور خشم اشاره کرده و نوشته است:«زمان و مکان ترور هانیه، باعث شرمساری تهران شد، زیرا که این حادثه پیامی ارسال کرده که هیچکس در این کشور در امان نیست.»
خلاصه این گزارش: اسماعیل هنیه میهمان مقامات ایران بود و قتل او در تهران، به این معنی است که ایران به عنوان یک قدرت منطقهای نتوانسته امنیت ساده دیدار یکی از متحدانش در پایتخت کشورش را تضمین کند.