ازدواج فشار خون را بالا میبرد!
تحقیقات تازه نشان میدهد زندگی متأهلی یکی از عوامل افزایش فشار خون است.
بر اساس این تحقیقات که توسط انجمن قلب آمریکا انجام شد، تاثیرگذاری سبک زندگی زوجها به یکدیگر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون افراد متاهل است.
این تحقیقات افزود اگرچه زوجهای متاهل ممکن است عمر طولانی داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که از نظر سلامت جسمانی وضعیت بهتری داشته باشند؛ زیرا اگر یکی از آنها دچار فشار خون بالا شود، احتمالاً همسرش نیز در معرض بیشترین خطر ابتلا به این بیماری قرار خواهد گرفت.
دکتر چیهوا لی، نویسنده این مطالعه از دانشگاه میشیگان، توضیح داد: «ما شگفت زده شدیم که بسیاری از زوجهای مسن، هر دو فشار خون بالا دارند. به عنوان مثال، در ایالات متحده، بیش از ۳۵ درصد زوجهای ۵۰ سال یا بیشتر، هر دو دارای فشار خون بالا هستند.»
تحقیقات قبلی که نشان میداد فشار خون یا سایر بیماریها در یکی از زوجها ممکن است در همسر دیگر نیز مشاهده شود، معمولاً در محدودههای کوچک، منطقهای یا ملی انجام میشد.
این پژوهش برای اولین بار، به بررسی فشار خون زوجها در کشورهای با درآمد بالا و متوسط پرداخته است. هدف این تیم تحقیقاتی، بررسی شباهتهای زوجها مانند علایق، سبک زندگی و عادتها در ارتباط با فشار خون بود. به طور دقیقتر، آنها میخواستند بفهمند آیا مثل معروف «همسر شاد، زندگی شاد» هم درباره فشار خون صدق میکند یا خیر.
این گروه تحقیقاتی برای رسیدن به این هدف، سه هزار و ۹۸۹ زوج در ایالات متحده، یک هزار و ۸۶ زوج در بریتانیا، شش هزار و ۵۱۴ زوج در چین و ۲۲ هزار و ۳۸۹ زوج در هند را بررسی کردند. میانگین سن همسران مرد در انگلستان ۷۴.۲، در ایالات متحده ۵۶.۷، در چین ۶۱.۵ و در هند ۵۷.۲ سال بود. همچنین، میانگین سن همسران زن به ترتیب ۷۲.۵ در انگلستان، ۶۲.۹ در ایالات متحده، ۵۹.۲ در چین و ۵۱.۱ در هند میباشد.
بر اساس این تحقیق، به رغم اینکه سطح فشار خون در کشورهای غربی بالاتر بود، اما در چین و هند، ارتباط بین متأهلی و فشار خون بیشتر بود. به طور مثال، ارتباط بین زندگی متأهلی و بالا رفتن سطح فشار خون در هند ۱۹ درصد و در چین ۲۶ درصد بیشتر از دو کشور دیگر بود.