تصاویر - مدلینگ در افغانستان؛ وضعیت خانمهای مدل در کشور جنگ زده
در جامعه سنتی افغانستان، رو آوردن زنان به حرفهی مدلینگ هرچند کاری جذاب، اما آسانی نیست که مردم فکر میکنند دخترانی که کار مدلینگ میکنند دختران خوبی نیستند و بنابر این در جریان کار با مشکلات و آسیبهای روانی زیادی روبهرو میشوند.
در حالی که نام افغانستان در طی چهار دهه با جنگ و خونریزی همراه بوده است، اما نمی توان این وضعیت خونین را واقعیت رسوخ ناپذیر و تغییرناپذیر دانست زیرا در میان بوی باروت و انفجارها نسل جدیدی وجود دارد به دنبال پیشرفت و تغییر است.
نگارا سادات که به عنوان زیباترین مدل سال انتخاب شده به دلیل تهدیداتی که دریافت کرده و مشکلاتی که خانوادگی اش با آن روبرو هستند تصمیم گرفته از عالم ندلینگ دور شود.با وجود تهدیدهای مستقیم، اما جوانان از گروه طالبان و دیگر افراط گرایانی که نفوذ قابل توجهی در کشور دارند، نمی ترسند. همچنین با وجود این همه مشکلات گروهی از جوانان افغان نظرات شان را به دور از سنتها و آداب و رسوم بیان می کنند.
هما سرفرازی، مدل ۲۲ ساله ، اخیراً به یک آژانس مدلینگ پیوست و به عنوان مدل کار کرد زیرا بعد از مرگ پدرش او تنها «نان آور» خانواده اش شد. وی گفت: «من می خواهم روزی به شهرت برسد تا همه نام من را بدانند.»حامد والی ۲۷ ساله نیز هنگامی که در هند تحصیل می کرد وارد عالم مد شد و در سال ۲۰۱۹ اولین آژانس حرفه ای مدلینگ موسوم به «مدلستان» را در کابل تاسیس کرد. وی درباره اولین کارهای خود گفت: «مدلینگ برای مردم چیزی عجیبی است.»
در دنیای مدلینگ نه تنها زنان با چنین مشکلات روبرو نمی شوند بلکه مردان نیز با آمدن به این عرصه مشکلات از سر آنها دست برندارد.
از جمله مردانی که در راستای تحقق بخشیدن آرزوهای خود در دنیای مدلینگ با مشکلات و دشواریها روبرو شدند می توان به مرتضی صفی اشاره کرد که پدرش با تصمیم او برای مدل شدن مخالفت کرد زیرا معتقد بود این حرفه باعث «بی ناموسی» خانواده خواهد شد..