آبله میمون، بلایی که از آفریقا میآید!
ویروس آبله میمون در برخی از کشورهای اروپایی در حال انتشار است. متخصصان میگویند سرایت این بیماری کم است اما باید مراقب بود چرا که نوعی از این ویروس میتواند جان افراد مبتلا را بگیرد.
بعد از کرونا، شناسایی آبله میمون و انتقال آن در برخی از کشورها حالا موجب نگرانی شده است. اما این بیماری چطور به دیگران منتقل میشود؟
آبله میمون یک عفونت ویروسی و سرایتپذیر است. البته متخصصان میگوید شدت سرایت آن کم است اما نوعی از ویروس آبله میمون هم میتواند کشنده باشد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که شیوع آبله میمون در آفریقا، اکنون به یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی تبدیل شده که در بالاترین سطح هشدار قرار دارد.
آنطور که متخصصان میگویند علائم اولیه این بیماری شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.
آلودگیها در جمهوری دموکراتیک کنگو در حال افزایش است و شیوع این بیماری به کشورهای همسایه نیز در حال گسترش است.
در اثر ابتلا به این بیماری التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود. این التهابات معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن شروع میشود. در نهایت یک دلمه تشکیل میدهد و میافتد.
سویه جدیدی که به سرعت در حال گسترش است در شرق جمهوری کنگو و کشورهای همسایه که قبلاً مواردی از آن را گزارش نکرده بودند شناسایی شد.
این بیماری در کنگو جایی که ویروس برای اولینبار در سال ۱۹۷۰ در انسان کشف شد، شیوع پیدا کرد و به کشورهای دیگر سرایت کرد.
در جمهوری کنگو علاوه بر ۵۲۴ مورد مرگ و میر، تعداد مبتلایان در سال جاری تاکنون بیش از ۱۴ هزار مورد ثبت شده که از کل آمار ثبتشده در سال گذشته بیشتر است.
اعلام اورژانس بهداشت عمومی با نگرانی بینالمللی واکنشهای اضطراری را در کشورهای سراسر جهان مطابق با قوانین الزامآور بهداشتی بینالمللی ایجاد میکند.
آبله میمون یک بیماری عفونی است که توسط یک ویروس ایجاد شده و از طریق حیوانات آلوده به انسان منتقل میشود اما میتواند از طریق تماس مستقیم فیزیکی بین انسانها نیز انتقال پیدا کند.
در دو سال گذشته این دومین بار است که سازمان بهداشت جهانی آبله میمون را یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام میکند.
سوئد از شناسایی اولین عفونت در خارج از آفریقا با سویه جدید آبله میمون در فردی که در سفر به قاره آفریقا به آن مبتلا شده بود، خبر داد.
علاوه بر سوئد نیز، موارد ابتلا به این ویروس در کشورهای اسپانیا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، استرالیا و پرتغال هم شناسایی شد. البته روز گذشته نیز یک مورد ابتلا به این بیماری در آمریکا مشاهده شد.